Första advent

Idag är det första advent, och moffas födelsedag. Vi var dit vid tretiden. Och nu har vi nyss kommit hem. Vi har spelat kort. Det har varit kul. Aja nu ska jag berätta lite om igår i Sundsvall.

Bussen gick 7 på morgonen. När vi klev på bussen så var det faktiskt fler än vad jag hade förväntat mig. Jag trodde inte att det skulle vara så många, men det var ju typ 15 st. Aja, 2½ timme tog det typ att åka. Men jag tyckte att det gick ovanligt fort för att vara 2½ timme. Aja, när vi var framme så gick vi in på IKEA men inget hade ju öppnat. Så då väntade vi där inne en stund. Sen öppnade dom, så då gick vi runt där en stund. En aldeles för lång stund tycker jag. För vi var där i en timme. Och under den timmen så handlade jag en sak. Det var en del av mammas julklapp. Men sen gick vi i alla fall till Birsta City. Där var vi resten av tiden typ. Vi gick runt och köpte massa julklappar. Klockan 12-1 så kunde man lämna det man hade köpt i bussen. Så då gick vi och gjorde det. Sen tog vi en fika. Jag tog en lussebulle och julmust. Mums, julkänsla. Sen fortsatte vi att shoppa. Jag köpte en mascara och en kofta till mig själv. Sen var resten julklappar. Efter en stund så gick vi över till IKEA igen. Där köpte jag julklapp till Marcus. Och sen köpte vi korv med bröd och åt upp lite snabbt. Sen fick vi skynda oss lite till bussen. Men när vi kom till bussen så var det typ en kvart tills bussen skulle åka. När vi åkte så stannade vi i centum i en halvtimme och väntade på att dom från Stockholm skulle komma. Så då fick vi gå och shoppa lite till. Då köpte jag andra delen av mammas julklapp. Och ett nagellack till mig. Sen fick vi springa till bussen för vi kom ut på fel sida av huset. Men vi hann. Sen bar det av hemmåt. Trött var jag. Speciellt i benen. Så det var skönt att sitta en stund. När vi kom fram så kom Saras låssaspappa och hämtade oss. Så då fick jag skjuts hem också. Det var ju också ganska skönt. Sen slog jag in lite julklappar. Så nu har jag gjort klart allt sånt. Om jag inte hittar nåt mer som jag vill ge till nån. Men det behövs ju inte.

Men nu ska jag kolla på Wallander för det går på teven. Vi hörs,

Herrå

Julklappar

Nu har jag handlat alla julklappar jag behöver. Men jag skriver mer sen. Första advent är det också! Aja..

Herrå

SUNDSVALL!

Nu går jag snart till bussen. Jag går halv. Bussen går tio i. Jihuu! Det ska bli jättekul! Aja jag kanske skriver när jag kommer hem.

Herrå

Helg



Äntligen helg. Den här veckan har både gått snabbt och drygt. Mest drygt tycker jag. Men vi har inte haft så mycket prov. Men vi har fått tillbaka ganska många. Jag har inte varit så speciellt nöjd med nåt. Mest bara G. Idag hade vi ju i alla fall HK på skolan. Vi bakade bullar. Men dom blev inte nå bra, för vi glömde att jäsa dom när dom var på plåten. Så dom blev små och hårda. Hmm, lyckat.

Jag har jätte träningsverk i ryggen. Det är jobbigt att sitta till och med. Jag ska nog lägga mig och vila lite. För jag vill ju inte lägga mig jättetidigt ikväll. Även fasst jag ska kliva upp kl halv sex imorn bitti. Aja, jag skriver kanske efter maten. För vi ska snart äta.

Herrå

Lussebak

Vi har bakat massor med lussebullar nu. Mumma! Jag har ätit två stycken också. Så jag kommer nog få ont i magen sen. Aja, här kommer bilder.











Herrå

Sundsvall!

På lördag far jag, Marielle och Sara till Sundsvall. Vi åker med en buss som går klockan tio i sju, på morgonen. Bussen går från tågstationen. Så jag måste gå typ halv sju. Och då måste jag ju kliva upp halv sex, eller ännu tidigare kanske för jag ska ju platta håret också. Så på fredag måste jag gå och lägga mig jätte tidigt. Men det ska bli kul i alla fall. Jag ska handla lite julklappar. Och lite till mig själv. Jag ska köpa en bra ny mascara. För den jag brukar köpa tar slut jättesnabbt och kostar typ 150 kr. Aja, jag ska köpa nån annan i alla fall. Undra vad alla önskar sig. För jag vet inte riktigt vad jag ska köpa till alla. Men det blir nog bra tillslut.

Ikväll är det ju ridning, det ska bli kul. Så nu vet ni det.

Herrå

Läxor, massor med läxor

Jag har vetkligen inte tid med att skriva blogg just nu. Snart är det ju dags för betyg, så nu får vi läxor hela tiden. Men man får ju göra ganska mycket på skolan av alla läxor. Men det är ändå mycket. Jag använder all tid som blir över till läxor. Så det blir som sagt inte mycket bloggande. Men nu börjar det lugna ner sig lite. Så nu kanske det blir mer bloggande.

Jag ska i alla fall sluta i teater. Jag känner att jag inte har tid med det. För om det bara hade varit att man åkte dit en gång i veckan och gjorde allt där så skulle det gå bra. Men nu måste jag ju göra massa saker hemma. Och då känner jag att det blir för mycket. Och läxorna är viktigare för mig, så då hinner jag inte med teatern hemma. Så därför ska jag nog sluta. Kanske börja i nåt annat som man inte behöver göra hemma. Jag tänkte på kreativt skapande eller nåt. Det verkar mindre jobbigt. Aja nu ska jag skriva ett annat inlägg om nåt kul. Haha!

Herrå

Herre gud

Herre gud vad längesen jag skrev här nu. Men jag har haft fullt upp med läxor. Men snart är det betygen som jag ska söka på som kommer. Så nu måste jag skärpa mig. Fick idag reda på att jag hade fått IG på en NO uppsats. Så nu har jag suttit och skrivit om den. Jag har också fått G på ett prov i svenska. Eller antagligen G-. För man skulle ha 20p för G och jag fick prick 20p. Så jag är ju inte precis nöjd. Aja jag skriver sen kanske.

Herrå

Ingen bild

Idag hade vi ingen bild. Och eftersom det var sista ämnet idag så fick vi sluta tidigare. Skönt! Jag tänkte skriva lite manus. Jag har kanske inte berättat det. Jo jag ska skriva scen 3 på våran fina teater. Aja, i alla fall så tänkte jag ju skriva lite manus. Men jag kom inte på nån bra början. Så jag skickade ett mejl till Alma, och frågade efter en bra början. Så vi får ju se när man får svar. Aja. Det hade ju väldigt mycket med att vi inte hade nån bild. Blablabla. Vet inte vad jag ska skriva.

Jag ska ju till Marre ikväll. Kul ska det bli. Vi ska testa massa nya kortspel. För vi har köpt en kortspelsbok. Jag ska ta med mej en kortlek för på vissa spel så behövde man två kortlekar. Det ska ju bli kul att få lära sig lite nya spel. För jag själv har ju ingen bra fantasi när det gäller kortspel.

Just nu håller mamma på och bakar. Hon skulle baka två långpannekakor till helgen. För då har linnea jumpatävling. Hoppas det går bra. Dom har jättefina dräkter nu. Dom har skaffat nya. Så nu har dom grön/svarta dräkter i typ sammet. Superfina tycker jag. Jag tror jag ska kolla på dom en dag. Eller i alla fall en stund. För jag vill ju hinna vara med Marielle lite också.

Halv tio den 27 februari 2008 så skapade jag den här bloggen. Jag fattar inte att det har gått så snabbt. För jag tycker jag nyss har börjat skrivit blogg. Men det har jag tydligen inte. Aja snart 9 månader sen. Det känns mycket.

En hälsning från Kalle:
  vb'vc x       8ugc uujhhhh srfnngf              gddddddddddggfgrt456yn  u  uuu     iii9iojk

Herrå

Teater

Ikväll är det teater igen. Det är kul. Nu har Alma skrivit scen ett och två. Så jag lär ju behöva skriva nån scen snart. Och jag är verkligen dålig på det. Jag vet inte äns vad jag ska skriva om. Aja, det löser sig nog.

Imorn så har jag ju prov i fysik. Jag vet inte äns vad vi håller på med. Så jag får väl plugga en massa ikväll, efter teatern. Jag tror det är nåt med massa krafter och sånt. Men jag får läsa igenom det sen. För nu orkar jag inte.

Herrå

Recept

Idag på HK:n så gjorde vi en receptbok. Jag vill gärna fylla på den, så om ni har nåt gott recept på antingen mat eller kakor så är det bara att skicka. Vore kul att testa nåt nytt. Jag har massor med kakrecept. Mums.

Herrå

Snööö

  
Jag älskar snöööö! :)

  
Kalle älskar också snöööö! :)

Herrå

Ridning

Ikväll är det ridning. Jag tror jag ska låta mamma ta med sig kameran. Jag vill ju ha några bilder på mig när jag rider. Det är alltid kul att kolla hur det verkligen ser ut. Nej just det. Det är ju teori. Aja, hon får ta det nästa gång då. Då är det i alla fall vanlig ridning.

Idag på skolan så bakade vi ju pizza. Den blev god. Vi hade massor med ost på, och vi hade fläskfilé på också. Supergott! Sen gjorde vi efterrätt till alla också. Vi gjorde blåbär/hallon paj. Den blev god. Jag jobbar ju med Ebba, och en tjej som heter Maja.

Aja nu är reklamen slut på Top model.

Herrå

Första temadagen

Idag har jag bakat lussebullar! Mums! Det var ju supergott. Men innan fick vi gå och handla allt som vi behövde för idag, imorn, och på torsdag. Imorn ska vi i alla fall göra pizza. Det ska bli gott. Sen ska vi ha nån efterrätt till den men vi vet inte vad än. Vi ska också kolla på film imorn. Rattatouille (?). På torsdag skulle vi tydligen vara i datasalen också. Hmm...

Efter skolan idag så följde Ebba med mig hem. Men vi stog bara i hallen för hon skulle ju till sin buss. För vi fick sluta kvart över, och hennes buss gick kvart över. Så den missade hon ju. Så nästa buss gick tjugo i. Så hon följde med mej en stund. Japp, kul.

Ikväll ska jag nog inte göra så mycket. Det är ju tisdag så det är ju inget speciellt. Inte för min del i alla fall. Men Linnea har fullbokat. Jumpa och teater. Så hon äter middag ganska sent. Eller sent för att vara oss. Aja, nu ska jag kanske plugga till fysikprovet som vi har på fredag. Om jag orkar. Jag tror jag ska läsa lite bloggar först.

Herrå


Rubrik...

Idag hade vi ju skridskor på skolan, det var kul. Imorn är ju första dagen av dom tre temadagarna. Jag och Ebba ska ju baka i tre hela dagar. Det kommer nog bli kul. Men det blir nog ganska drygt på slutet. Aja jag skriver mer sen. För nu börjar top-model. Sen är det middag och ikväll Pilates.

Herrå


Snölykta

Nu kommer bilderna på snölyktan. Det har ju blivit lite mörkare ute nu. Men några bilder var inte tagen då det var kolsvart ute. Aja, här kommer dom i alla fall.

  
Jag har tagit fler också. Men jag tycker inte att dom blev lika fin. Många blev suddiga också. Eftersom det är mörkt ute, och det var svårt att hålla kameran still. Det ser ut som typ brinnande bollar, haha!

Herrå

Snö

Nu är det vinter tycker jag. Det är ju ganska mycket snö ute. Och mer kommer det nog. Förhoppningsvis. Lite bilder kommer i slutet av inlägget. Jag har nyss gjort en snölykta. Men den tar jag kort på när det är mörkt, för det blir mysigare då. Om man tänder ett ljus och det är riktigt mörkt ute. Ååh, vad mysigt. Det var ju ingen tö-snö ute. Så jag fick göra egen. Tog lite vatten och blandade med snö. Vips så har man gjort egen tö-snö. Enkelt va? :)

Nu ska jag nog ta och plugga lite på svenkan. Vi har ju prov på det imorn. Sen blir det väl lite lunch. Ingen aning om vad. Nästa vecka är det temadagar. Jag tror det var tisdag, onsdag och torsdag. Men jag är inte säker. Aja, nu kommer bilderna.





Herrå

Mat







Nu håller mamma på att steka pannkaka. Det ska bli gott! Snart är det middag naa nana naanaaa na. Ikväll kommer Karolina hit. Hon ska sova här. Så Linnea och hon ska väl kolla på nån film eller nåt. Så då tar jag också och kollar med dom kanske. Det beror ju på vad det är för film. Och om dom kollar på nån film.

Just nu har jag inte så mycket att göra. Jag ska väl kolla lite på bilddagboken. Sen kanske jag chattar med nån om jag har lust. Och sen blir det nog mat. Japp, det är vad som händer. Jag avslutar med en bild.












Herrå

Skridskor

Imorse vaknade jag av att Sara ringde kvart i elva. Hon undrade om vi skulle åka skridskor klockan elva. Och det ville jag ju. Så då fick jag skynda mig. Det gick bra att åka i alla fall. Det var kul. Men jag måste lära mig översteg baklänges. Jag kan en stund åt ena hållet. Man var tvungen att kunna det för att få MVG i skridskor. Och det ville jag ju ha. Men det fick jag inte då. Så jag hoppas på att få det det här året. Men jag tror inte att jag får det, men VG i alla fall.

Herrå

Färska Bilder



Som ni ser så har jag tagit lite kort på ljus igen. Jag tycker det är kul. Dom blir så fina. Det stora ljuset har Linnea "klätt". Det är ett papper som det står nån fin text på. Och ett kors som hänger där. Det kanske ni ser på den sista bilden. Jag tycker att det ljuset är himla fint i alla fall. Det är inte så bra kvallite på bilderna. För jag har sparat dom i paint innan jag laddade upp dom här. Det ser ut som att jag har världens rynkigaste hand. Men det har jag i alla fall inte. Haha!


















Herrå

Wargen&Pc

Vi har varit på öppet hus idag med skolan. Vi var först på Wargen, sen gick vi lite på stan sen åt vi lunch på vargen. Efter det så gick vi till Pc. Där kollade vi lite på teater och dans. Det var väl lite kul. Men aja.. Sen gick vi på stan. Och nu är jag hemma. Vi ska äta tacos nu. Mums. Jag skriver kanske sen.

Herrå!

Fullmåne

Inatt var det ju fullmåne. Det är kanske därför som jag har gått i sömn. Jag hade gått till tvättkorgen och tagit på mig ett par smutsiga byxor. Sen hade jag gått upp på övervåningen och stängt toadörren. Och sen lagt mig i soffan, och då sov jag där till halv sex. Då gick jag ner och la mig i min egen säng. Konstigt. För jag minns när jag gjorde allt också.

Nu har jag nyss ätit middag. Jag ska kolla på lite filmer sen jag var liten. Det är ju så kul! :) Tur att mamma och pappa köpte en videokamera.

Ikväll är det ju teater igen. Haha! Sist så kollade vi ju bara på en film. Så nu kanske vi går igenom "läxan". Just det. Jag måste ju ha med mej penna och papper. Eller så "glömmer" jag det. Jag har ju ingenstans att ha det. Men jag får väl ta nåt litet.

Herrå

Ljus



Jag tyckte att det blev riktigt fina bilder. Det var ju så mörkt ute, så man fick ju hålla kameran jättestill.Men dom blev bra tycker jag.







Den här blev häftig, för skuggan blev ju också format som ett hjärta. Det blev superfint.








Jag älskar att ta närbilder. Det blir så fint tycker jag.














Rosen min. :)













Herrå

Test

Hello!

Tidigare idag så tänkte jag skriva ett inlägg. Men jag kom inte på nåt att skriva. Så då sket jag i det. Tänkte att det inte var nån mening när jag ändå inte kunde skriva nåt kul. Så nu känner jag mig lite tvingad att skriva. För snart kommer Linnea hem och då ska hon ha datan.

Nu har jag nyss suttit och gjort massa test. Nåt om Simpsons, och nåt om Britney Spears. Och nåt om kändisbarn. Jag var inte så jätteduktig. Men det var kul. Nu ska jag hitta på nåt kul. Jag vet inte riktigt vad än, men nåt kul ska det bli. Vi hörs!

Herrå

Skola

Ja nu är jag hemma från skolan. Det har varit kul. Men en ganska dryg dag. Men vi fick sluta en kvart tidigare från jumpan. Så det var ju skönt. En till sak som är superskönt är att vi inte har nåt prov den här veckan. G u d  v a d  b r a !

Idag kom utbyggnaden till huset. Det ska bli kul att kolla på den om två veckor :P

Herrå

Skola

Jaha, nu vare skola igen.

I helgen har jag varit hos pappa. Vi har fixat lite mer på huset. För idag kommer väggarna till utbyggnaden. Jihuu! Vi har ju kommit riktigt långt på väldigt kort tid. Men nu ska jag packa jumpakläder och gå till skolan. Jag skriver efter skolan. Kanske.

Herrå

Bomb

Lidl först. Sen Prix och Willys.

Dom hade hittat en låda som det stog bomb på på Lidl. Då hade det kommit typ styrkor från stockholm eller nåt. Men den innehöll hushållsavfall. 

Sen hittade dom en låda på Prix som det stog bomb på. Så det var avspärrat runtomkring där. Så man kunde inte handla på ICA. Den innehöll papper och kretskort. Läs mer här

Efter det så hittade dom en "bomb" vid willys. Läs om det här

Bomben vid willys

Herrå


Pizza

Nu blir det pizza till middag. Hemmagjord dessutom. Det är jättegott! Sen blir det teater. Kul, kul. Jag kommer nog inte skriva nåt mer idag. För om jag får nån tid över så kommer jag att plugga till engelskaprovet imorn.

Jo just det. Jag ljög när jag sa att vi hade temadagarna veckan innan lovet. Jag vet inte när vi har det men inte då i alla fall.

Vi hörs!

Herrå

Tema-dagar

Veckan innan lovet så har vi temadagar. Jag och Ebba ska baka i tre hela dagar. Det verkar kul. Hoppas vi får göra lite kakor och bullar. Det är gott. Men det ska bli kul. Jag antar i alla fall att vi ska det. Men jag är typ 90% säker på det. Annars ska vi typ ha syslöjd eller nåt. Så jag hoppas på att det blir bakning. Marielle och Sara skulle ha nån mattesak. Det verkade inte kul. Räkna matte i tre dagar... Aja det är doms val.

Det var ett tag sen som jag skrev här märkte jag. Men nu äntligen så skriver jag. Idag på skolan så hade vi matteprov. Det gick bra. Tror jag. Igår hade vi So, det gick också bra. Jag fick nog i alla fall Godkänt.

Ikväll är det ridning. Jag tror att det kan bli hoppning. Men jag vet inte riktigt. Pappa ska skjutsa mig. Så då får han se mig när jag rider. Han har inte sett det på ganska länge. Och om det blir hoppning så blir det ju ännu kulare för han att kolla. Jag ska nog också plugga lite engelska ikväll. Och duscha måste jag ju göra efter ridningen. Sen blir det nog mest tv för mig. Och kanske lite data. Vi får helt enkelt se.

Herrå

Bebis

Hej!
Nu har vi nyss kommit hem. Vi har varit och hälsat på Mia. En kompis till mamma. Hon hade fått en bebis. Frida som hon hette blev 6 månader i tisdags. Så hon hade blivit ganska stor. Vi hade köpt med oss en jättesöt klänning. Det var svårt att välja mellan alla fina kläder. Jag älskar verkligen bebisar. Dom är så söta. Och Frida var typ glad hela tiden. Men sen blev hon trött så då blev hon lite lessen. Men det gick snabbt och helt plötsligt så sov hon. Hon vaknade igen när vi skulle hem. Så vi fick ju säga hejdå också. Ååh! Hon var så söt. Jag längtar tills jag blir så gammal så jag kan få barn. Haha! Men det är ju ett tag till det. Jag måste ju gå klart skolan och så.

Herrå

Skridskor

Idag har jag åkt skridskor en timme. Det var kul. Men jag blir illamående varje gång jag åker. Det är så jobbigt! Men en timme varje vecka kan jag väl stå ut. Jag har gjort klart HK:n nu också. Det tog längre tid än vad jag trodde det skulle ta. Men jag måste träna på SO:n ikväll. För imorn måste jag kunna dom. Så jag slipper träna på dom orden då. Det är typ 60 ord ju. ÅÅÅH! Jag orkar inte. Snälla! Jag är sjuk hela nästa vecka! Blä. Men men. Sånt är livet. Nu är det mysigt här i alla fall. Halloweenstämning till max. Pumpor, svarta ljus, och godis! :)

 

Herrå

RSS 2.0