Majbrasa?



Blir nog majbrasa med Jonathan och kanske Håkan också? Även fast jag börjar bli less på det. Men vafan, nåt måste man ju göra. Tänker inte sitta hemma iaf! :)


Hare bra ni me!

Byta kläder

Har jobbat idag ju. Och det gick jättebra. Nu börjar jag komma in i rutinerna. Gjorde två fina räkmackor i alla fall, riktigt stolt! Haha. Och fick gå och panta också. Nu ska jag äta glass till efterrätt. Tidig middag blev det för mamma skulle jobba. 

Tröjan bara sticks och jag ser tjock ut i den. Så jag tror jag byter, haha.



morsningkorsning

Godmorgon. Idag är det sista april, visste ni det va? Jag ska jobba kl 11. Men bara i typ 2-3 timmar. Sen ikväll vet jag inte alls vad jag ska göra. Hoppas på att jag och Marielle hittar på nåt. Många ska väl skjuta raketer och sånt. Och majbrasor finns det väl lite överallt. Vet inte om jag ska kolla på nån sån iaf. Man brukar ju mest bara stå där och frysa. Haha. Vi får se vad jag gör. Hörs!



Nooooothing toooo dooooo

Sitter och dunkar musik och tar egobilder på mig själv. Så här får ni en bildbomb på bara mig själv i svartvitt! :)



Kul man kan ha ibland xD

Tårta

Har fått i mig lite god tårta hemma hos Sara. Också har vi pratat lite allmänt skitsnack. Trevligt det! Idag är en härlig dag tycker jag. Även fast jag inte har ett skit att göra resten av dagen. Men jag hittar väl säkert på nåt :)



Ooh happy day


=)

Sara blir vuxen idag

Idag ska jag och Marielle hälsa på Sahara. Hon fyller 18 vettni. Aaa, så då vet ni vad jag ska göra idag typ. Haha!

Dålig nyhet

För nån dag sen fick jag en riktigt dålig nyhet. Dit jag skulle på praktik kunde inte ta emot oss. För hon hade skadat sig eller nåt och var sjukskriven. Riktigt dåligt tyckte jag! Varför kunde ingen annan ta emot oss då? Jaja nog om det. Blir inte dit jag tänkte på praktik nu då. Men nu håller jag på och letar för fullt. Letar speciellt dit vi redan har tågbiljetter. Dom är ju redan betald och så, så det vore ju bra om jag kunde använda dom ändå. Har hittat ett ställe, men ska höra med Annika först innan jag mejlar dit. Har letat för fullt jättelänge nu, och det är så svårt att hitta nåt man vill ha. Men det stället jag hittade nu hade till och med skrivit på sin hemsida att praktikanter är varmt välkomna och så. Så jag hoppas att det är ett bra ställe. 

Börjar ju faktiskt bli lite bråttom nu. Har typ bara en vecka på mig snart att hitta nåt. Jag som var ute i så god tid. Men näe, icke sa nicke. Min tågbiljett till skåne är ju nästa söndag. För på måndagen ska jag ju börja min praktik. Okej, nu börjar jag bli lite stressad!



Igelkott

Linnea hade bakat kladdkaka idag. Resterna matade vi en igelkott med. Och den tyckte det var så gott så! 







Påskhelg

Lite kortfattat vad jag gjort i helgen:

Fredag: Firat påsk med släkten i bodsjöbyn. Vi brukar ha pimpeltävling varje påsk, men nu var det ju ingen is kvar. Så jag och mamma fixade en tipspromenad om släkten. Lite småroligt faktiskt. Sen grillade vi korv och gjorde kolbulle. Supergott. 



Det var även nån som skulle fiska. Men fick bottennapp direkt. Så morbror Leif fick ingripa. Han hade en våtdräkt med sig. Så han tog sitt första dopp för i år.



Lördag: I lördags for vi till Vemdalen och åkte slalom. Ashärligt väder och så!



Jobb

Ska iväg och jobba nu. Men jag ska berätta massa jag gjort när jag kommer hem. Vi hörs!

Glad påsk

Ha en trevlig påsk alla glada!

Jag har nyss fått leta påskägg. Så roligt så! Det blir man aldrig för gammal för.

Påsk

Mamma har redan fått mig på dåligt humör. Jag skiter i bloggen hädanefter. Fan.

Redovisning

Har redovisning idag. Och fyyy vad jag är nervös! Fan det här kommer inte gå så bra. Jag kan ju inte ens texten utantill.



Påsknaglar

Har gjort supergulliga påsknaglar nu ju. Det står påsk och är massa kycklingar. Sött va? ;)


Syns inte så superbra, plus att det är typ spegelvänt också. Men finfint

Hallongrottor

Har precis bakat lite hallongrottor. Trodde inte dom skulle svälla så mycket. Men dom blev fan dubbel så stor, så sylten bara svämmade över och formarna syns knappt under kakorna. Haha, misslyckat men dom smakar säkert lika gott! Haha, smaken som räknas. 

Ska väl ta och gå upp på banken och lämna nåt papper nu snart. Var ju och hämtade ut anställningsbeviset till mitt sommarjobb igår. Och eftersom jag ska jobba på ett dagis så måste dom ha ett utdrag ur polisregistret. Haha, fan vad segt ;) Inte för jag är speciellt kriminell men. 

Vi hörs!

Häst vid hand

Idag hade vi prov i häst vid hand. Både praktiskt och teoretiskt. Jag trodde inte vi skulle ha teoretiskt men det gick bra ändå. Fick ett starkt VG så. Sen skulle vi ha praktiskt, och vi fick välja häst. Såklart väljer jag Orlando som jag kan när han är född och vilka han är efter. Så det gick faktiskt finfint det där. Klarade ju att säga ramsan utan problem. Fick godkänt på det. Man kunde inte få mer än G. Dock hade jag missuppfattat det där lite. Man skulle ju ha rätt klädsel också haha. Och hela klassen kom med typ slappa kläder som mjukisbyxor. Man skulle ju ha ljusa åtsittande byxor och mörk tröja. Men jaja, haha. Då vet jag det till nästa gång, haha. 


Erica och Arrow


Emma och Dream


Och söta Othello. Han är till salu btw ;)

Ge mig

Ge mig pengar så jag kan flytta hemifrån, jag pallar inte det här längre...

Det förstör för mig så mycket. Jag kan inte vara på bra humör när jag är hemma. Jag kan inte sköta skolan när jag är hemma. Det är därför jag alltid pluggar på bussen till skolan den dag vi har prov. För hur mycket jag än försöker plugga hemma så går det inte. Ingenting fastnar. Jag kan inte beté mig när jag är hemma. Jag kan inte tänka över huvudtaget när jag är hemma. 

Varje gång jag är nånstans försöker jag stanna lite extra länge bara för att få slippa allt. Som när jag bara ska ta in hästarna i stallet nån kväll ibland. Då sitter jag och typ gosar med kaninen och så bara för att inte behöva gå hem riktigt än.

Tänk om jag ändå hade haft pengar så jag kunde skaffa en egen lägenhet. Bo med nån kompis eller nåt, eller bara helt själv. Allt skulle vara så skönt då. Visst jag kan stå ut med att laga mat och sånt själv. Jag bryr mig inte, vill bara ha nåt eget.

Egentligen om jag tänker på mitt eget bästa så borde jag bo hemma tills jag pluggat klart. Eftersom då tjänar jag pengar på det. Slipper ta studielån och sånt. Men fan, jag pallar inte ens ett år till. Hur ska jag då klara typ 5 år till? Nej jag får nog flytta helt enkelt. 

Längtar som fan till praktiken nu. Få vara borta i tre veckor, behöver inte alls ha nåt att göra med dom här hemma. Det kallar jag skönt.

Pinnbröd

Idag när vi var till Anders så fick vi köra häst och vagn. Vi åkte iväg till nån stuga och grillade pinnbröd. Så mysigt så. Ni får nöja er med lite bilder från mig idag. Haha, jag är lat vettni.







Lite suddiga bilder, men ni får stå ut :)

Trevligt besök

Kristian ska komma hit en sväng ikväll. Så trevligt va?! Men det blir typ bara att sova. För vi båda ska ju upp tidigt imorn. Men alltid kul att träffa den pöjken. 

Nu ska jag plugga lite. Men vi hörs imorn. 

Ska inte rida efter skolan imorn eftersom hästarna ska vaccineras.

Storm ute

Det är verkligen storm ute!

Nu har jag nyss ätit middag. Var ju ut och tog in hästarna förut. Dom var så glad över att få komma in så. Men från börja fick jag gå i massa lera för att hämta dom i hagen. Sen fick jag ju spola av fötterna på alla hästarna, för dom var så leriga. Men det gick bra, har ju börjat få lite rutin på det där nu. Även fast det tog evigheter för jag skulle ju spola av alla fötter, så det blev massa springandes ut och in ur boxar. Och byta täcken på dom, och ta av täcken på vissa. Det tog en stund det med. Men det är som så mysigt att hålla på mad hästarna. Dom är så tacksam bara man är med dom lite. Gulliga är dom. Tänkte ju gosa lite med kaninen också, men det blev aldrig av. För jag skulle ju hem och äta middag och det tog mkt längre tid än jag hade räknat med i stallet. Men får bli nästa gång.



Fluffigt hår


Syns det att jag har blivit någe brun? Solade ju i fredags. 

Och om ni undrar varför jag har så fluffigt hår så är det för Karolina ville göra volym i det. Så då fick hon ju det då. Haha, så fint så :)

Allmänt

Ja som sagt så var jag ju och red igår. Vi red 21km, och det var mest bara trav och galopp. Jättehärligt var det, perfekt väder inte för varmt och inte för kallt. 

Sen for vi ju till mina kusiner och var där ett bra tag. Och när mamma och Linnea skulle åka hem så bestämde jag mig för att sova över där. Det var trevligt det! Och jag är inte lika awesome som jag minns att jag var på teve/dataspel. Haha. Men det är kul de. 

Nu har jag precis varit ute och hängt lite tvätt. Sen ska jag ut till stallet och ta in lite hästar vid halv 6. Sen blir det väl antagligen att plugga. Ska ju lära mig den här ramsan man ska säga när man visar häst vid hand. Och jag bara blandar ihop allting, för det måste ju tydligen vara i rätt ordning också. Fan, det kommer jag ju inte lära mig. Men jag MÅSTE det!

Nej nu ska jag försöka installera min webbcamera igen. Blir så jobbigt när man flyttar emellan den hos mamma och pappa. För jag måste alltid installera om den. Och det blir lite tjorvigt när man inte har nån skiva. Tur man kan ladda ner gratis då, haha. Ni lär ju märka om jag lyckas ;)

Härlig jobbdag

Idag var det faktiskt riktigt kul att jobba! Började med att städa allt som skulle städas. Mitt i så avbryter Emma mig och låter mig prova på att göra en räkmacka. Hon gjorde en samtidigt så jag fick se hur man skulle göra. Det ser ju så lätt ut när hon gör det, men när jag gör det så blir det bara konstigt. Men med lite övning så blir det säkert bra.

Städningen gjorde jag klart väldigt snabbt idag. Nu när jag visste vad som skulle göras. Jag kanske glömde nånting, men tror jag fick med allting. Efter det så fick jag plocka disk, plocka i och ur diskmaskinen. Fick även kolla lite då och då när hon skulle göra nån ny sorts macka, så jag fick se hur man gjorde dom. Får väl se om jag kommer ihåg det sen.

Nu när jag kom hem så stekte jag mig en äggmacka. Gottgott. Och nu ska jag ta och byta om och gå och rida.

Sen blir det en snabbdusch för vi är bjudna på middag hos familjen Haraldsson. Blir riktigt trevligt det! Karolina fyllde ju år för nån dag sen så vi får väl fira henne lite också. 

Hörs, hej!

Jobb idag

Idag blir det jobb i två timmar. Ska städa lite och så. Måste säga till att hon ska lära mig att göra mackor. För det måste jag kunna ifall det blir stressigt så jag måste hjälpa till. Men jag börjar ju med att städa, och det kan jag ju, det gjorde jag ju sist så. 

Efter jobbet ska jag rida lilla söta Parad. Vi skulle nog rida ca 2 mil så det tar väl en stund de. Men det blir kul, bara parad sköter sig. 

Vi hörs sen då.

Utanför

Det finns dagar då man verkligen känner sig utanför. Idag kunde ha varit en sån dag. Men jag har börjat lära mig att leva med det. Jag vet att jag inte skulle passat in superbra, så då är det lika bra att låta bli att ifrågasätta. Jag är lite speciell jag. Det är på ett bra sätt det vet jag. Men inte alltid, för ibland vill man bara vara som alla andra. 

Haha, nej nu ska jag inte skriva ett deppinlägg här. 

Jag sitter och funderar på om jag ska gå och sola solarium. Dom säger ju där man piercar sig att man ska vänta tre månader innan man solar solarium och bastar och sånt. Framför allt solar solarium. Men jag tänkte att man borde ju kunna göra det. Om jag blöter en bomullstuss och tejpar fast över. För då blir det varken varmt, får solariumstrålar på sig eller kommer in bakterier. Det borde ju vara det ända som kan vara farligt. Och sen tvättar jag noga direkt efter. Jag blev sååå himla sugen på att sola så ni anar inte. Det är så skönt att bara ligga där och fundera och bli varm och skön. Hääärligt.

Tror jag springer ner och gör det nu, har ju ändå en polett kvar. Och jag måste ju använda den nån gång, haha.

En oskriven lag

Hemma efter en kort dag på skolan. Började med att vi åt kladdkakorna som jag bakade igår. Sen hade vi prov, tror faktiskt det gick bra. Efter det kollade vi på en film på svenskan om dialekter. Segt men lite kul. Tänk när jag och Agnes far ner till Skåne i tre veckor. Vi kommer typ inte fatta nåt. 

En sak jag stör mig på!
Det är personer som verkligen tror dom är bäst. Att allt dom gör är rätt. Och bryr sig inte ett dugg om andra. Dom är så jävla rädd för att andra ska tycka dom är som alla andra och tråkiga. Gör allt för att få lite extra uppmärksamhet. Det förstör verkligen min dag. Så blev det idag. Visst det var ingen stor sak men det är principen. Det man lånar ska man lämna tillbaka i samma skick som när man lånade det. Hur självklart är inte det. Speciellt är man tvekar att låna ut det. Får man låna nånting så lämnar man för guds skull tillbaka det helt, annars ska man ersätta det. Gör man inte det kan man inte förvänta sig att nåt förtroende från mig i alla fall. Det här har hänt flera gånger i min omgivning, och jag blir så störd på det.

Ett litet exempel från idag. Robin frågade om han fick låna lypsyl av mig. Och jag tvekade lite men sa ja. När han fick den började han gräva med fingret i den och sen nöp han av en stor bit av lypsylen. Liksom vem fan gör så? Så får jag tillbaka en söndermassakerad lypsyl och han säger inget om det. Asså vafan? Visst väldigt litet exempel. Men om han inte ens kan lämna tillbaka ett lypsyl helt när han lånat det, tror han då jag skulle låna ut nåt annat till han? Näe aldrig. Han kommer aldrig få låna nåt av mig igen. Vill ju gärna ha tillbaka mina saker hela. 

Okej, visst, lypsyl är inte så dyrt och jag har flera stycken. Men då kunde han väl köpt ett nytt åt mig eller köpt ett eget. Det är den där principen som vi i klassen älskar att prata om. 

Jag blir gaaaalen. En gång förut hände ju också nåt liknande i klassen. Men hon slängde det hon hade fått lånat istället. "För den funkade inte". Dock hittade hon den igen och gav tillbaka den. Men ändå? 
Min syster lånade en handväska av mig en gån som jag hade köpt dyrt i Jersey. Och jag sa flera gånger att jag helst inte ville låna ut den för jag ville inte att den skulle gå sönder. Men tillbaka fick jag en sönder handväska.

Antingen är det jag som är för snäll att låna ut saker. Eller så ha folket nu för tiden helt tappat vettet. 
Jag tycker det är som en oskriven lag att "det man lånar lämnar man tillbaka i det skick man själv hade velat få tillbaka det." Håller ni inte med?!

Grattis Agnes!

Grattis Agnes på din födelsedag! Ha en underbar dag/kväll! :)


Hittade ingen bra bild, men här ser hon glaaad ut! :)

Trött tjej

Nu är jag sådär laaaagomt trött! Men jag vaknade ju typ fyra imorse och var vaken i typ en timme. Sen klev jag upp kl 7. Så det kanske inte är så konstigt ändå. Och sen var läraren sjuk så jag började inte förnst typ 11 egentligen. Haha skitsak. 

Imorn slutar jag efter lunch. Vet inte vad jag ska göra då... Det märks! Godnatt på er nudå! :)

Kladdkakor

Nu har jag bakat två kladdkakor till imorn! Arvid står för grädden, eller glass eller vad han nu tar. 



En klar och en i ugnen. Gott det kommer bli imorn!
Nu ska jag ta ut den sista :)

Vackra vänner ♥

Idag har vi varit på Wången på en föreläsning om avel. Det var väldigt intressant, och en rolig tur. Vi kom dit och åt lunch. Sen hade vi typ en timme till föreläsningen började. Då satt vi oss ute och solade lite. Gud vad härligt det var! Jag har typ bästa klassen ju, haha. 


Titta vad softa vänner jag har! Bara slappa i solen är sååå skönt! 

Sen när vi for hem så ville vi gärna hinna med en buss. Så jäklar vad Ann-Sofie gasade på! När vi kom fram till busshållplatsen så åkte precis bussen. Men Agnes hann ut ur bussen och vinka. Så vi hann med bussen, härligt. Tur att det inte var en stadsbuss, för dom hade aldrig stannat åt oss. Det var "hallåhallå"-killen som körde, haha. Och han brukar ju vara snäll.

Igår for jag till Kristian efter jag hade ridit. Hur kul som hellst att träffa han igen. Var så himla längesen. Så sov jag där, så trevligt så! :) Som jag saknat han. Hoppas på att få träffa han snart igen.

Kladdkaka

Ikväll ska jag baka två kladdkakor, men inte riktigt än, det orkar jag inte. 

Gjorde mig en god middag idag i alla fall! Potatisbullar och bacon, och såklart lingonsylt till. Yummie!


Måste även plugga ikväll! Hästens inre organ har jag prov på imorn.

Foder

Sitter och pluggar foder som fan. Har prov snart. Gaah, kan inte. Kommer ju inte ihåg dom där jävla sakerna!

Ska väl fortsätta plugga lite nu. Så jag klarar provet. Måste ju hellst ha riktigt bra på proven i hästämnena. Så vi hörs!

Genetik

Jäkla genetikprov, det gick verkligen asdåligt! Fan då! Gaah!

Sen gick jag ett tag på stan med Agnes efter skolan. Hon hittade en supersnygg klänning som hon passade sååå bra i! Hade jag varit rik hade jag köpt den i 18års present till henne. Skulle vara så perfekt om hon hade den nu på fredag. Synd jag inte är rik!

Har även fått sommarjobb nu också. Inom kommunen. På ett dagis här brevid. Skit bra, och första perioden fick jag också. Grett! Visst man tjänar inte så mycket på det, men bättre än ingenting!

Nu blir det kyckling och ris till middag. Gotteligottgott

Paraaad ♥

Fan vad glad Parad är nu för tiden. Det är så roligt att rida då! Pigg och gör allt man ber han om, förutom att stanna typ. Haha. Nej men han är så snäll så. Fast när det kommer en raksträcka och vi travar, ja då blir det lite roliga skutt hit och dit, för då vill han verkligen galoppera. 

Nu har jag precis ätit lasagne till middag. Så gott så! Ska ta en välbehövd dusch nu, om inte ett bad. Får inte vara på övervåningen för än typ vid kl 8. Så jag ska ta ett långt bad. Sprätta en kakburk och sätta mig och plugga nere på mitt rum. Kanske städa lite, när jag ändå inte kan göra så mycket annat. 

Jag som är databeroende, hur ska jag klara detta?!

Hallon/blåbär/jordgubbe

Hallon blåbär och jordgubbar mixad med glass och lite mjölk. Oooh så gott! Som en smoothie fast utan yogurt och sånt där, haha.

Nu vill jag ha sommar! För då ska jag banne mig dricka sånt här varma sommarkvällar, så gott!

Kakor

Juste! Glömde säga en sak. Vi har fått kakorna nu. Så om ni vill kan ni få köpa kakor. 

Vi säljer chokladflarn, chokladbollar och lillebrors kolor. 50:-/burken

Bara att höra av er om ni vill köpa! :)






Hopprovet

Hahahahahahahahah

Ja det där hopprovet gick ju bra! Ramla av på första hindret. Haha, nej men det tog tvärstopp, och jag la mig på halsen. Och där låg jag en stund innan jag visste vad jag skulle göra, haha. Så då hoppade jag av på sidan. Så det blir till att bjuda på kladdkaka på fredag då. All uppvärmning och framhoppning och allt gick så bra. Men när själva provet skulle börja så sket det sig på första hindret. Men jag hoppade upp och bara körde igen, och då gick det ju hyfsat bra. Lite fel galopp och sånt, men vafan, vi kom ju över i alla fall. Duktig Picasso!

Sen provet i körning måste jag ha fått minst vg på, det kändes så himla bra! Hoppas jag fick bra på det provet! För nu måste jag få bra i ämnet körning.

Ääh, jag är nöjd över dagen!

Varför konfirmerade jag mig inte?

Kanske skulle konfirmerat mig. Då kanske gud hjälpt mig med allt just nu! Jag tror inte på gud, därför jag inte konfirmerade mig. Men jag kanske ångrar det nu, för allt går verkligen åt fel håll nu. 

Idag ska jag verkligen lägga allt bakom ryggen! För jag måste det. Måste verkligen göra mitt allra bästa idag. Det ska gå bra på hopprovet! Jag har ju typ bästa hästen, så det borde gå bra. Det gick bra förra gången när jag var på bra humör. Därför om jag är på bra humör idag så borde det gå bra även idag.

Ääh, vafan det kommer gå bra idag!

Luuugn

Sköt ditt så sköter jag mitt. Behöver fokusera på mitt, har inte tid med andras småsaker till problem.

Läget är såhär

Filmen vi hyrde igår var asbra! Den borde ni verkligen se! Ville bara inleda inlägget med det.

Men nu är det så att jag FÖRSÖKER att plugga. Men det går helt åt skogen. Jag har ingen bok här. Jag missade lektionen som handlade om det. Jag hittar inget på internet. Jag kan inte tänka. Jag orkar helt enkelt inte. 

Har hur mycket som hellst att göra, men jag tror fan jag skiter i det. Gör det ikväll om jag orkar det. Ann-Sofie vill att jag ska ha mvg i alla teoretiska ämnen för hon förstår inte varför jag inte skulle ha det. Känns som jag har världens press på mig. Jag vill plugga, jag vill ha bra betyg. Men det går verkligen inte, jag orkar helt enkelt inte. Jag försöker verkligen. Satsar allt på hästämena. 

Hörs.



Hyra film

Jag och älskade Marielle tog en tur till stan och hyrde film. Vi hyrde takers tror jag den hette. 
På dom här bilderna kanske ni ser min nya hårfärg någorlunda, haha.






Haha, vackert!

Sitter med färg i håret



Sitter just nu med färg i håret. Ska tvätta ur det typ 10 i. Hoppas det blir bra bara. Från början såg det ur som jag skulle få mörkgrönt hår. Men nu ser det inte ut så längre. Blir nog mörkt brunt. 

Ni får se resultatet sen! :)

ICA

Jag och Marielle drog till ica en sväng. Vi köpte lite lördagsgodis, och jag köpte även hårfärg. Vanligt mörkbrunt, hoppas det blir bra bara! Hade lite beslutsångest om jag skulle ta en rödare. Men skit samma, tyckte dom var för ljusröda. Så nu kör jag på vanligt mörkbrunt hår. Om det nu blir mörkt av det så. Men det borde det bli.

Vi har även suttit ute i solen ett tag. Men det blåste så jäkla mycket så det var inge skönt. Jag har inte pluggat så jättemycket. Har läst igenom instuderingsfrågorna till körningen, tycker jag kan dom hyffsat. Men jag måste ju kunna mer än bara dom frågorna. Men godkänt borde man få av att kunna det i alla fall. Men det som bekymmrar mig är attjag måste få minst VG i betyg i körning. Annars kan jag inte få mvg i hela den kursen. Jag ligger ju på mvg i ridning, och får jag bara g i körning så drar ju det ner betyget. Så jag hoppas verkligen att det går bra på det här provet nu! 

Sen skulle jag ju ringa Lotta, men hon svarade inte. Så jag måste komma ihåg att ringa lite senare. Påminn mig! :P

Nej nu ska jag göra nånting vettigt! Vad jag tycker är vettigt är dock en helt annan sak.

Plugglördag?

Jag orkar inte plugga. Men det här är en helg jag verkligen kommer behöva plugga. Jag har 5 prov till veckan!

Måndag: Hopprov och prov i körning, inlämning av instuderingsfrågor om löshoppning
Tisdag: Prov i genetik.
Onsdag: Prov på foder
Fredag: Prov på inre organ i hästkunskapen.

Jag måste även skriva en uppsats om arbetsrelaterade skador. Jag ska ringa till kliniken och intervjua dom om hältor.

Näe, vafan sitter jag här för?! Jag har verkligen massor att göra nu! Men först frukost!

Östersund

Gick ju lite på stan. Sen träffade jag på Robin och hans kompis Erik. Haha, den där Erik var en rolig prick det! Hakade på dom. Robin skulle köpa skor, och tid tog det haha. Men jag hade det trevligt. Sen mötte vi en tjej från torsta som jag inte minns namnet på haha. Hon skulle ha en klänning till studenten. Och det finns verkligen inga fina kritvita klänningar! Gick runt överallt men hittade ingen.

Vi gick in på Monki också. Och där fanns det massa olika hattar och roliga saker. Haha satan vad roligt vi hade där inne haha! 
Här är tantRobin.

Dagens köp

Ett linne från JC. 199:-



Förinställt inlägg

Mina bling bling naglar just nu! :)




Fina pärlor på naglarna!

Staden

Idag far jag in på stan och shoppar lite. Bussen går snart så nu måste jag skynda mig! :)

Dagens facelook! Skev bild men skit samma ;)



Idrott

Idag på idrotten var jag, Emma och Agnes riktigt duktiga! Vi skulle ha styrka, och typ gymma. Istället gjorde vi det hela mycket jobbigare. Vi sprang runt löparbanan och sprang om varandra typ så man fick springa asfort en stund. Och sen gjorde vi tre upphopp och sprang allt vad vi hade till andra sidan. Och massa jobbiga saker. Så nu är jag slut i kroppen!

Nu ska jag äta middag, hörs sen!

Läggdags

Nu ska jag nog ta och lägga mig. Ikväll har jag inte gjort så mycket. Åt en apelsin och drack lite te. Babblade lite med Kristian, tills hans internet la av. Aldrig kan man få prata ett tag med han. Jaja. Sen har jag målat naglarna. Endast lila fick dom bli den här gången. Funderade på att göra nåt mönster på dom nu, men insåg att nagellacket inte skulle hinna torka innan jag skulle sova.

Men godnatt med er!

Handduksturban



Så snygg jag är nyduschad, haha.
Orkade dock inte tvätta bort sminket, så det gör jag sen.

Idag har det varit en skön dag. Vi höll bara på med massa foder på skolan. Och sen for jag och red. Och satan vad pigg Parad var! Har nog aldrig varit med om att han varit så pigg! I varje uppförsbacke vi travade så ville han galoppera. Och när jag sa ifrån så blev han lätt i rumpan. Trodde nästan jag skulle flyga av nån gång där. Haha men fasen så roligt det var. Men ibland blev han lite väl pigg, men då körde jag riktigt med dressyr på han, och då skärpte han sig. Haha kul va de!

Men nu ringer Kristian på skype, så nu ska jag babbla lite med han. Vi hörs!

Avgång

Ja nu har jag precis ätit lunch. Billys! Så charmigt så, haha. Ska snart gå till bussen, men först måste jag packa lite. 

Under tiden kan ni ju kolla på det här, såå gulligt!



Sovmorgon

Jag har ju sovmorgon till efter 12 nån gång idag. Så härligt så! Tar bussen fem i 12 till sibylla, sen är det bara att vänta på skjuts till Vålbacken. Jag vaknade ganska tidigt för att få sova hur länge jag vill nästan. Men vad gör väl det. Solen är ju framme, så jag kanske ska ta och sätta mig ute en stund.

Fast juste. Jag har ju inte ätit nån frukost än. Tror jag ska hitta på nåt spejsat att göra, haha. Kanske nån varm macka. Eller nåt annat roligt och gott.

Efter skolan ska jag rida. Funderar på att åka direkt till mamma efter skolan och sen gå och rida. Men nu kom jag på att jag vill ju kanske äta nåt innan det. Ähh, vi får se hur jag gör. Ni ser ju om jag hinner skriva nåt innan eller inte. Så hejdå!

21

Jag äger just nu 21 randiga enkronor. Ganska lite. Men jag samlar ju på dom. Jag hoppas på att dom kommer bli värd mycket i framtiden. Men det kan ju vara tvärt om, att dom blir värd mindre. Men man måste ju chansa. Tänk om jag blir miljonär pga några enkronor! Vore inte det häftigt? Haha



TWIX!

Till ikväll! :)



Facelook





Pimpad mobil




Spegelglas och typ nytt skal.

Fick dock pyssla lite själv och skära bort en bit till låsknappen. Men annars var det bra!

Utvecklingssamtal

Sitter i datasalen på skolan och väntar på att utvecklingssamtalet ska börja. Mamma är påväg hit.

Har precis ätit en macka och druckit en festis, muums. Hörs sen när jag kommer hem! :)

Moooget


Min rubrik var "hästfylld dag". Då äre såklart att jag har hoppat med en häst. Och om du läser min blogg lite oftare så fattar du vad det handlar om. Eftersom jag skriver mycket om att jag rider. Och varje måndag är vi i stallet på skolan. Så shut up.

Duschen nästa

Nej nu ska jag ta mig en dusch. Efter en hel dag med hästar så luktar man ganska mycket häst. Haha, och på hoppningen blev man ju lagomt svettig. Så nu känner man sig såhär supernajs. 

Och ont i örat mitt har jag! Nu vill jag att det här ska läka! Men jag tror jag tar för mycket på det. Borde verkligen låta det vara. Men det är ganska svårt när man måste flytta örhänget lite varje gång man ska lyssna på musik i headset.

Och jag ska fan börja gå lite lårgång varje dag. För då kommer jag tillslut ha snyggaste rumpan ever! Men vem fan orkar det? Haha, nej jag ska orka det! Jag är så laaat!

Nej nu blir det duschen!!

Hästfylld dag

Dagen började med att vi hade hoppning med Ann-Sofie. Och jag tyckte verkligen att det gick jättebra! Och kul var det faktiskt. Och nu ska jag skryta om att jag har hoppat typ 80 cm. OMG! Haha, så stolt över mig själv! Eller okej jag har hoppat 80 cm och inte varit rädd! Fan vad duktig jag är. Man måste ju få vara lite stolt ibland när man övervinner sina rädslor, haha. 

Efter det for vi till Anders som bor typ mitt i skogen. Där fick vi köra häst och släde. Så mysigt så! Vi hade till och med en sån här bjällra. Precis som i såna här gamla mysiga filmer! Typ barnen i bullerbyn. Från början var det lite läskigt. Men på slutet var det bara härligt. Vi stannade en stund och fikade och solade också. Så det blev en supermysig tur verkligen! Har tagit lite fina bilder. 

När jag kom hem så for jag och red hos Carina. En riktigt mysig tur det med. Det var perfekt väder verkligen. Förutom att det började typ halvt hagla i nån minut. Men det försvann direkt. Så det var riktigt härligt! Mötte mamma på vägen tillbaka. Hon var ute och gick. 

Jaja, här kommer bilderna från slädturen haha.








Godmorgon fågelkvitter

Hör fåglarna utanför. Dock bara några få. Det blir väl fler så småningom hoppas jag. 

Nu har jag ridkläder på mig. Och snart ska jag gå till bussen. Ridning nu innan lunch, och efter lunch ska vi till den där gubben och köra. Hörs sen då!

Systeryster



Linnea kom precis från mamma. Och hon hade köpt twix åt mig. Snäll hon är! Hon vet ju i alla fall att jag älskar godis, hahah.

Och jaa, jag vet att bilden är spegelvänd :)

Kissnödig



Har precis kommit hem från bion. Den var bra, och jag ville inte att den skulle sluta när den slutade. Big mommas, like father, like son. Ett stort filmtips till er! Måste verkligen ses!

Nu ska jag ta och borsta tänderna och lite sånt vanligt man gör på kvällarna. Sen blir det nog sängen. Är dock inte så trött som jag brukar! Hääärligt! Alltså är jag utvilad efter helgen.

Dagens

Har min vackra kjol idag :)



Naglar

Har även målat naglarna lite. Tihi.



Foooood

Har precis ätit middag, snart ska vi nog fara in till bion. 

Förut satt vi ute och solade. Men när solen försvann tänkte vi gå in. Men påvägen till dörren blev vi upptagna med nåt annat. Vi tyckte nämligen att snön på lilla taket över bron skulle bort. Så vi hittade stavar och en sop att putta ned det med. Och tillslut gick inte det. Då ville vi klättra upp på taket men det gick inte. Så hittade vi en stege, som vi bar dit. Haha. Så vi fick ner massa snö därifrån. Dock säger vi inget till pappa och Anneli, för dom tycker väl inte om sånt. Att vi håller på och klättrar på stegar och sånt, haha.

Bio

Jag och Marielle har precis bokat bio till ikväll. Det blir big momma 3 eller vilken det nu är som går på bio, haha.

Har precis dammsugit mitt rum, behövdes verkligen! Fick typ skrapa av fötterna under tiden, för man blev så skitig när man gick på mitt rum. Usch! Tror att jag och Marielle ska försöka möblera om på mitt rum nu. Men jag insåg precis att om vi gör det nu så har jag inget internet för sladden är för kort. Haha, ääh vi ska lösa det på nåt sätt!

Frukost då?

Tror nog det blev så jag skippade frukosten. Blev kvar framför datorn. Men jag får väl äta en frunch nu då. Haha, jag är så lat! Men det är ju söndag ;)

Söndagsgodis?

Lördagsgodis är som godast på söndag morgon! Speciellt chokladen. Men nu ska jag försöka slita mig från godispåsen och gå och äta nån frukost tror jag. Kan bli svårt men det är nog bäst så.

Igår tog jag och marielle oss en promenad till ICA för att köpa godis. Det ångrade vi ganska snabbt, eftersom det var så blött ute, hur slaskigt som hellst. Men vi tog oss fram och tillbaka utan att nån bil blötte ner oss. Sen satt vi och snacka lite på mitt rum och typ satt vid datorn. Sen fick jag sådär ont i ryggen igen, så då gick vi och la oss. 

Juste, nån gång däremellan så mätte vi lite på mitt rum. Jag vill möblera om men vet inte riktigt hur. Har en idé. Men då måste pappa skruva loss garderoben från väggen och skruva fast den i en annan vägg igen. Vi var tvungen och skruva fast den för att den skulle stå rakt. Eftersom jag har "skjutdörrar" på den så gick det inte att öppna och stänga så bra för att golvet lutade. Haha.

Nej nu får det vara nog med godis! Hörs.

Lördagsgodis

Nu tar jag och Marielle oss en promenad till affären och köper lördagsgodis. Godisälskare - jatack!

Mobil

Har rännt runt och letat mobiler i en timme nu. Agnes hade hett sönder sin under gårkvällen ;) Haha. Så jag fick åka till mamma och hämta en. Var ju svårt att hitta laddare till dom också. Men hon fick låna en Samsung jag hade för längesen. 

Anders skjutsade hit Agnes så hon kunde hämta den. Och Agnes har rätt i att bilen är snygg! Satan vad fin bil Anders har! Aa, var bara tvungen att skryta lite om den.

Tydligen så får jag tillbaka den på måndag ändå, eftersom då får hon tillbaka sin gamla telefon av Erica. Haha, så jag fattar egentligen inte att hon inte klarar sig utan mobil över helgen. Fast det skulle nog inte jag heller klara av. Men ändå, haha.



Cookies

Hej jag heter Julia och är kakberoende.

Brr

Har nyss skrittat en mil. Blev lite frusen där på slutet. Speciellt om fingrarna, men jag får bara skylla mig själv. Vi red upp i Grytan som vanligt. Men sen red vi åt andra hållet än vi brukar. Mot Vamsta, och sen kom vi ner vid kyrkan och gick förbi där. Har gått bra, och Parad var så pigg och glad så det var jättehärligt.

Nu blir det nån lunch, och sen vet jag inte vad jag ska göra. Jag kan inte sola solarium, jag kan inte simma. Bara för jag har tagit hål i örat... Kanske att jag skulle kunna simma. Men lika bra att låta bli när jag ändå inte får det. 
Har ingen aning om vad jag ska göra. Ikväll kanske jag kan umgås med Marielle i alla fall. Om vi kommer på nåt kul att göra.

Ja jag håller er nog uppdaterade!



Här kan ni även skymta min nya jacka. Snygg!

Löööördag

Idag är det lördag gott folk. Igår var det 1 april, och jag lurade ingen. Jag är så tråkig jag vet. Men jag vill inte precis köra med den vanliga "pappa/mamma jag är gravid". För då hade jag nog varit död innan jag hann säga aprilapril. Haha näe men nästan haha. 

Tidningarna hade gjort dåliga aprilskämt också. Första va att dom hittat olja under OKQ8 här i Brunflo. Så dom försörjde sig själv, och kunde sänka priserna enormt. Haha, dåligt...
Sen hade dom ett om att dom satt en ny lag att alltid ha med sig alla däck till bilen när man kör runt. Så på sommarn ska man ha vinterdäcken i bakluckan och tvärt om. Haha, tänk dom som blivit lurade! Tog och stoppa in däcken i bakluckan och for iväg.  Dom måste väl ha fattat att det var ett skämt väl? :P

Igårkvälls så gjorde jag inte ett piss. Gick och la mig tidigt för att en ny dag skulle komma. Idag ska jag nämligen rida. Så var tvungen att komma upp i hyffsad tid. Hoppas det blir bättre väder bara. Nu var det väldigt grått på himlen. Sålänge det inte börjar regna så är jag faktiskt nöjd. Men det såg inte så lovande ut faktiskt. Men på yr.no så stod det inget om regn i alla fall. Så jag får lita på dom då. 

Snön smälter i alla fall. Eftersom det är plusgrader! Härligt va?

Sol/moln

Satt mig ute i solen. Det var dock inte så härligt, för det var molnigt hela tiden nästan. Och kallt vare. Men jag satt ute i alla fall i en halvtimme tror jag. Somnade nog en stund också. Men sen frös jag så mycket så jag tog och gick in igen. Kanske fick man nån extra fräken, men det är ju inte så att jag räknar precis.

Soft dag på skolan idag faktiskt. Åt daim på bussen hem, gottgott! 

Ikväll vettefan vad jag ska göra. Marielle ska till Kamilla. My classmates ska på krogen. Jag är 17 år=kan inte följa. Blir väl antagligen en film hemma eller nåt.

Fan för sprit. Varför måste alla supa hela tiden för? Det suger att vara den enda som är nykter, så jag stannar hellre hemma isf. Robin säger: Men suup då? Julia säger: Nej jag är inte arton så jag vill inte. Robin säger: Du är så mesig.

Jo tjena! Shut up.

RSS 2.0