Kattungar

Som ni kanske inte redan vet så har Kajsa fått sina kattungar. Dom är tre veckor på tisdag. Jag har bara glömt att skriva om det.

Förlossningen:
Det började med att Kajsa krafsade på ytterdörren, så vi gick och öppnade. Då såg vi att det droppade vatten från henne. Kajsa sprang och lade sig bakom gardinen, så mamma fick hämta lådan som vi hade gjort iordning åt henne och lägga Kajsa där. Men då sprang Kajsa och lade sig bakom kattmöbeln. Så vi flyttade kartongen igen. Då sprang hon ner och lade sig där vi hade haft kartongen från början, så då flyttade vi kartongen dit. Och då stannade hon där. Då såg vi att hon började att få verkar, så vi satt där jättespännda och bara kollade. Först så kom det en röd kattunge, Kajsa klarade det finfint. Efter det kom det en svart/röd/vit kattunge. det gick också bra. Sen tog det en lång stund innan det kom en röd till. och sen en lång stund till innan en svart kom. sen lade sig Kajsa till rätta och ungarna började att dia. Så vi bäddade rent och släckte för att sova. Men då hör jag ett konstigt ljud, så jag tänder lampan. Där låg en till röd liten kattunge som Kajsa håller på att slicka ren. Fem små kattungar fick Kajsa! Morgonen därpå så bäddade vi rent igen, och vägde alla ungarna. Alla vägde runt 110g så det var ju bra. Sen gick jag till skolan och bara längtade till att få komma hem.



»1 vecka gammal:
Två av kattungarna börjar att öppna ögonen, alla är friska. Kajsa börjar att ge sig ut på små promenader. Vågar att lämna kattungarna korta stunder. Kajsa låter oss hålla kattungarna längre stunder. Vi börjar låta folk titta på dom små.


»2 veckor gamla:
Alla utom en har öppnat ögonen och dom börjar att busa lite med varandra. Kattungarna börjar också krypa lite mer.


»3 veckor gammal:
Vi flyttar kattungarna till en större yta. Nu börjar de små att ta små promenader, medans Kajsa tålmodigt hämtar dom som har krypit för långt. Dom börjar också att tvätta sig själv.


Jag skriver mer om dom om det händer nåt kul. Fråga om det är nåt du undrar över!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0