Jag är rolig jag!

 Haha, igår när jag satt på bussen på väg hem så började jag tänka lite. Och sen kom jag på att jag vill ha massa fler hål i öronen. Så då smsar jag Marielle och säger att hon ska göra det. Haha, utan att tänka på hur ont det borde göra och så. Så när jag kommer hem och har ätit middag så ska vi göra det. Först vill jag göra i tragus (bilden). Men det säger pappa och Anneli att jag inte ska göra. Och att pappa hellre betalar för det. Så då bestämmer vi oss för att göra en vanlig till. Alltså i örsnibben bakom mina två andra. Vi fick använda en kanyl som Anneli ägde. Så då tar Marielle en halv potatis och håller bakom mitt öra. Och sen så ska hon ta hålet. Satan vad läskigt det var. Gruvade mig lite väl länge, men tillslut så tog hon. Tror fan att hon blunda då. Haha, fan vad läskigt. Jag skulle inte tordas ta hål på nån annan. Tror jag. Jaja, när hon nu tar hålet så skriker vi båda rätt ut. Jag för att det gjorde ont, och hon för att det kom blod tror jag. Och sen får vi panik och vet inte vad vi ska göra. Och blodet rinner, haha. Tillslut ställer jag mig upp och då rinner det ner över halsen. Så Marielle springer och hämtar papper och så. Sen var det bara örhänget som skulle i också. Det gjorde ondare än jag nånsin kunde ha anat. Det tänkte jag ju inte precis på innan jag tog hålet. Att jag skulle in med ett örhänge också. Ajajaj vad ont det gjorde. Och det tog fan tid innan jag fick in det. Såg ju inte vart hålet var när det var massa blod i vägen, haha. Men nu är det gjort i alla fall. Men jag har fortfarande jätteont. Jo nåt mer som gjorde ont, det var när vi skulle sprita också. För att få bort alla bakterier. Aotch. Haha. Vilka dumheter jag kommer på ibland. Vet fan inte om jag kommer vilja göra nåt fler hemma själv. Det värsta var ju när man skulle sova. Kunde ju inte ligga på den sidan alls. Men vill man vara fin så får man ju faan lida pin också.

Jaja, nu är det gjort i alla fall. Och pappa har ju sagt att han ska betala en tragus åt mig. Så det är ju bra. För det vill jag ha!


Schteekare

Jag och Marielle har suttit ute i solen från kl 11 idag. Så lite skillnad har jag börjat fått. Och jag har fått ännu fler fräknar. Trots att det bara är 8 grader i skuggan så har vi suttit i endast bh och shorts. Och det har varit superskönt. Förutom när det kom lite kalla vindar.

Igår så longerade jag Skippy i alla fall. Från början gick det hyffsat bra. Han sprang ju runt runt i alla fall. Men sen på slutet när han började bli trött så vägrade han springa runt. Utan han gick bara till mig hela tiden. Men i helhet så gick det bra i alla fall.

Sometimes life is hard

Orkar inte skriva. Hörs imorn...

Brown is the new white

Ja, när jag hade ridit klart, och hade borstat Skippy skinande ren och skulle släppa ut han i hagen. Ja, vad gör han inte då, jo rullar sig i all lera. Haha, jobbigt värre. Men skit samma. Det gick bra i alla fall att rida. Jag hoppade lite. Jag tycker fan att det är läskigt, haha. Men det gick bra :)


Skippy <3


Longering

Idag var första gången jag longerade en häst! Tänk er! Ridit i princip hela mitt liv, men aldrig longerat en häst! KAT-A-STROF!
Det gick bra i alla fall. Lite yr, men jag blev inte speciellt illamående i alla fall.

Sen for vi in till skolan och skulle ha djurkunskap. Men lärarn hade migrän. Så vi fick bara en uppgift som skulle vara klar tills om två veckor. Och sen fick vi sluta. Så jag bytte om till vanliga kläder i stället för ridkläderna. Också for jag in till stan. Köpte en present till Anneli. Sen for jag hem. Jag har faktiskt haft en rolig dag!

Ikväll tar jag nog mig en promenad till Robin. Orkar inte sitta hemma, haha.
Och imorn så ska jag köra traktor. Kommer nog bli kul det. Haha. Bara ingen blir överkörd ;)



Söööta Skippy :)


whoopsidejsi

-HÄST 09-12! KRISMÖTE! NU!
Haha, så lät det på mattelektionen idag. Behöver ju inte säga mer än så.

Igår red jag barbacka. Det gick faktiskt bra. Dock kom jag inte upp utan pall. Haha. Men vafan, upp kom jag, och det var ju huvudsaken. Ni fattar inte hur längesen det var som jag red barbacka! Men kul var det.


♥♥♥

Bättre sent än aldrig

Blev aldrig nåt inlägg igår när jag kom hem. För direkt så började vi med maten. Och sen kom Marlene, Malin och Ronny och år hos oss. Vi åt wraps, supergoda! Med kycklingröra i. Efter det så spelade vi lite kort. Plump blev det. Och jag kom faktiskt tvåa! Jag som aldrig brukar vara nå bra på det där spelet. Så det var ju roligt. Dom stannade iaf till ca 23:30. Så sen blev det lite teve, och sen läggdags. Jag hade i alla fall en rolig dag igår! Hela dagen spenderades ju med dom.

På bodaborg så gick det bra för oss iaf. Vi lyckades samla ihop hela 12 stämplar. skriver mer när jag kommer till pappa. För nu ska jag fortsätta att packa klart. Hörs, hej!

Multi Challenge

Idag ska jag, mamma, Linnea, Marlene, Malin och Ronny på boda borg. Det blir nog roligt. Det är inte så ofta som man är dit inte. Hoppas att jag minns lite av banorna, så att det går bra. Haha. Jag ska försöka att ta lite kort idag. Men det är så att jag har inga fickor, så jag kan inte ha mobilen nånstans. Men vi får se. Kan ju hända att nån annan har så dom kan ta kort. Aja, det märks väl. Men nu ska vi fara. Hörs ikväll.

Juste sen skulle Malin, Ronny och Marlene äta middag hos oss också. Så jag lär väl inte blogga förnst dom har farit hem.

Slänger in en gammal bild också, för att pimpa upp inlägget lite ;)


Lite tankar

Jag har mycket tankar som far omkring i mitt huvud just nu känner jag. Först och främst så tänker jag på jobb. Jag vill gärna ha ett helgjobb. Skulle kännas skönt att tjäna lite extra. Och sen tänker jag också på mitt sommarjobb. Det var ju kanske inte det roligaste. Men jag tjänar ju pengar iaf. Skulle gärna vilja ha ett till jobb i sommar. Men det lär ju vara för sent nu att söka.

Det gick superbra att rida idag. Kan ha nåt med att göra att jag är typ på extra bra humör idag. Vet inte varför men. Jo jag är det i alla fall. Så jag tror Skippy kännde på sig det. Så han också blev på bra humör. Jag brukar ju tycka att han är svår att få i form i vanliga fall. Men idag behövde jag nästan inte göra nåt utan han gick så snällt och böjde på nacken av sig själv. Och sen tränade jag lite öppnor och slutor. Och det gick jättebra! Tack för idag Skippy!

Ååh nej, nu fick jag hicka! Jobbigt läge. Ska nog ta mig en kopp te. Brukar gå över då. Hörs nån annan dag. Och då ska ni få bilder också.

Love is in the air

Idag gick det jättebra att rida! Skippy var hur duktig som hellst. Men mer får ni höra senare. För nu ska Linnea sno datan. Bye.

En säng för mig



Haha, rolig säng va? ;)

Träningsverk och ridprylar

Usch vad träningsverk jag har! Jag har fan träningsverk i hela kroppen! Magen, ryggen, låren, insidan av låren, nacken, armarna. Jaa, överallt! Men då känns det iaf att jag har gjort nåt. Fast det är typ det jag inte har, jag är bara så klen innan.. Så jag får typ träningverk av allt. Haha. Ahja.

Nu har jag precis ätit. Kom hem tidigt från matten idag. För vi gick tidigare, för vi låg inte efter. Och sen stannade jag inte länge alls på stan. Typ en kvart medans jag väntade på bussen. Haha. Ja, jag har haft en bra dag iaf. Och roligt har jag faktiskt haft.

Jag hade ju sovmorgon till 12:20 imorse. Så då passade jag och mamma på att åka in och kolla på ridkläder. Jag fick mig ett par ridbyxor och ett par ridhandskar. Och sen fick jag mej ett par chaps, bara för dom var så billiga. Fast jag behövde nog dom lite också. För dom jag har sen innan måste jag laga. För en söm i gummibandet har gått upp. Så dom blir för stora. Ja, tack så mycket för dom sakerna mamma! Jo, sen skulle jag ju få en ny hjälm också. Men den jag ville ha hade dom inte i min storlek. Men dom skulle beställa in den, så dom skulle höra av sig när dom får in den. Bra det!

Comments

Tack så mycket för kommentarerna allihopa! Ville bara säga det. Det är jätteroligt när man får kommentarer som har någon menig. Istället för alla kommentarer som är ungefär såhär:

Hej! Fin blogg, kolla gärna in min!

Hej, ville bara säga att jag har en tävling på min blogg, delta gärna!

Hej! Har du sett mitt senaste inlägg på min blogg?

Ja, ni fattar poängen. Jobbigt med meningslösa kommentarer.

Idag på skolan så red vi ute på planen i stället för i ridhuset. Ganska härligt faktiskt. Trodde att jag skulle frysa först. Men så fel jag hade. Jag tog ju av mig jackan innan vi ens hade börjat. Så jag red i min tunna tröja. Fast man var ju tvungen att ha väst så den värmde ju lite. Det gick faktiskt bra att rida idag för mig. Eller hyffsat iaf.

Men vi hörs senare. Hejdå!


Grattis Karolina!

Vill bara säga grattis till min kusin som fyller 13 år idag!
Grattis grattis! Slänger in en bild också.



Ja nu ska vi snart fara och hälsa på dom. Puss, hej.


Kvällens tv-tips:

19:00-20:00 kanal 3
Dubbelavsnitt av 2½ men

20:00-21:00 kanal 5
Dating in the dark

21:00-21:55 kanal 5
Desperate housewives

21:55-22:25 kanal 5
Cougar town

22:25-22:55 kanal 5
Christine

22:40-23:40 kanal 6
Dubbelavsnitt av Scrubs

23:55-00:55 kanal 3
Dubbelavsnitt av 2½ men


Ja, där har ni det ni gör hela kvällen. Jag går dock och lägger mig ganska tidigt. Jag kollar inte på allt iaf. Men om jag nu inte skulle kunna sova, så har jag ju nåt att göra. Har jag sagt att jag gillar tisdagarnas tv? Speciellt dating in the dark och desperate housewives. Favoritprogrammen just nu!

Näe, nu ska jag kolla på slutet av 2½ men, och sen kan ni ju kolla där uppe vad jag gör, haha ;)
Godnatt säger jag nu, för jag lär ju inte skriva nåt mer ikväll.


Navelpiercings

Hittade några söta navelpiercings :)


Vad tycker du Marre? Ska vi inte skaffa såna? ;)
Haha!

Sommarjobb!

Jag fick sommarjobb inom kommunen! Dock inte det jag önskade. Jag fick på ängegården sista perioden. Ja, ängegården var ju mitt tredje alternativ. Och jag hade inte ens önskat tredje perioden. Men, jaa, jag fick ju iaf ett jobb. Jag kommer vara totalt pank hela sommaren. För jag får ju inga pengar under sommaren. Det var ju liksom därför jag skulle jobba. Men näää, jag fick ju sista perioden så jag kommer ändå vara penk hela sommaren.

Jaja, nu ska jag inte klaga.

Idag slapp jag ju första lektionen, för jag hade redan klarat det som alla skulle ha prov på. Sen hade vi engelska. Och det var faktiskt ganska lugnt på lektionen. Efter det var det lunch, fisk och potatis. Fisken var ganska god faktiskt, lite mycket peppar kanske men annars så. Sen hade vi matte. Och nu börjar jag verkligen inse hur svår matteB är. Fattade inte så mkt. Men jag tror det började klicka lite på slutet. Sen hade vi biologi i halvklass. Dock så hade typ alla dragit. Så vi blev tre pers på lektionen. Så då fick vi sluta lite tidigare. Jag, Emma, Dessan, Agnes och JuliaN gick på tehuset och åt en varsin panini. Det var gott! Ja sen for vi hem.

Men nu ska mamma ha datan. Skriver sen!

Oj då

Blev inget inlägg idag när jag kom hem. Utan istället så kollade jag på gamla filmer från då jag var bar. Vad jobbig jag måste ha varit då. Heeela tiden då Linnea blev filmad, så gick jag framför och sa "men filma mig nudå!". Störig unge jag va. Men då jag va lite yngre så var jag riktigt söt. Haha.

Idag var Skippy helt UNDERBAR att rida! Så roligt, för han var så duktig så!

Ja då vet ni. Nu ska jag kolla på teve. Sen blir det dusch, och sen läggdags :D
Så jag säger godnatt nu, puss.

Lite tid över

Jag fick lite tid över. Så jag satt mej vid datorn. Men nu är det snart skola. Och jag har nog aldrig varit så pigg på morgonen förut! Jo visst, jag har lite sovmorgon men ändå. Märks att jag har sovit ut riktigt på lovet, haha. Idag har jag idrott på skolan, och efter skolan ska jag till skippy. Därför har jag världens fetaste väska med mig. Jobbigt. Men det är såklart värt det, haha. Nu har jag ju inte ridit på en vecka. För sist så red jag ju inte, eftersom jag blev sjuk. Så det ska bli kul. Speciellt om vädret tänkte fortsätta vara såhär fint. Nu känns det verkligen att man börjar gå mot sommaren. I love it!

Aja, nu ska jag gå till bussen. Den går kvart i. Men det är bättre att vara i tid än att få springa. Hörs väl ikväll skulle jag tro :)

Okej då

Jag var väl inte så lat ändå. Jag gick en sväng till sjön ändå. Satt och solade en stund. Men nu är jag hemma igen. Orkade inte med alla myror. Ojojoj, hur ska det gå hela sommaren, med alla kryp som kommer då? Usch nej. Det är det värsta med sommaren. Alla insekter.

Nu ska jag nog ta och måla naglarna snart. Ni kaaanske får se hur det blir.

Några bilder från dagen:


Leo och Mamma


Jag insåg att jag skulle bli brun om knäet. Haha


Årets första tussilago :)


Här skulle man kunna få riktigt fina bilder, om jag hade haft med mig en riktig kamera. Funderar att gå tillbaka. Men det kändes jobbigt det. Kanske tar det en annan dag.


Mobilen fick duga den här gången :)


Lat

Orkade inte gå ner till sjön, så jag satt mej på baksidan istället. Och just nu så är det en stor tall ivägen. Så jag passade på att sätta mig vid datorn en stund. När den är borta så får jag sätta mig där igen. Och fortsätta läsa min bok. "I taket lyser stjärnorna". Det handlar om en tjej vars mamma har bröstcancer. Ni har säkert sett att filmen har gått på bio. Också hittade jag boken i min bokhylla. Jag visste inte att jag hade den. Jag som har velat haft den boken förut. Så nu äntligen läser jag den. Och den funkar väl. Ganska lättläst.

Oj, nu är det sol igen! Vi hörs!
Det här är vad jag kommer göra hela dagen ;) Schteeeka!

Soool

Nu är det soligt ute. Tror jag ska sätta mig nere vid sjön. För på baksidan är det aldeles för många träd som skuggar hela tiden. Vi hörs nåt sen!

WTF?!

Blir alla som går på kastal fjortisar nuförtiden elr? :O

Okej, nu börjar det gå för långt. Dom måste ju för fan göra något åt dendär jävla skolan. Det går ju bara utför. Om man kollar på alla tjejer som går i 6an, herregud säger jag bara. Fjortizzzar hela högen! Haha.

Ville bara säga de ;)

Fotografering med Marielle <3

Idag har ju jag och Marielle fotat lite. Så nu har vi båda en ny visningsbild på facebook, moahaha. Men ni får se bilderna sen nån gång. För dom är ju kvar hos pappa. Men ni kan ju få ett smakprov, på mig iaf ;)



Facebook-bilden :)

Sova

Kanske inte va så smart att sova hela dagen. Jag är ju inte speciellt trött nu. Men jag borde lägga mig, så jag vakanar hyffsad tid imorn.
Har ju lovat att ta kort med Marielle. Men vi får se hur jag mår imorn, annars får vi väl ta det en annan dag. Jag som verkligen ville ta kort med Marielle... Typiskt att man ska bli sjuk precis när man inte vill.
Jaja, nu ska jag lägga mig, och hoppas på att jag kan somna. Godnatt!

Sicko?

Igårkvälls medan jag kollade på teve, så kände jag mig lite illamående. Ähh, tänkte jag. Jag är väl bara trött. Så jag gick och la mig, och hoppades på att jag skulle må bättre när jag vaknade.

När jag vaknar, så är jag fortfarande illamående. Då tänker jag att det måste vara för jag är hungrig. Så jag kliver upp ur sängen. Ni vet när det svartnar, för att man har lågt blodtryck? Aaa, så vart det för mig då. Så då satt jag mig på sängen, och sen gick det över.
Så jag går upp och börjar smöra en macka, då börjar det svartna igen. Så jag sätter mig vid köksbordet. Det går inte över, så jag lägger mig i soffan. Då blir det bättre. Så jag går och gör iordning mackan och äter den, och dricker ett glas mjölk. Sen gör jag mig iordning, och sätter mig på bussen. För jag ska ju till Skippy på fredagar.
På bussen blir jag mer och mer illamående. Så jag halvlägger mig ner i sätet. Det blir lite bättre men jag mår fortfarande illa. Tänker att det är som det har varit varje morgon på skolan, så jag hoppar på åsbussen när jag är framme också. Tror att det snart ska gå över. Men icke, jag sitter där och bara gör mitt bästa för att inte spy.
Sen ringer jag mamma, och frågar om hon kan hämta mig i ås. Vilket hon kan, hon åker direkt. Så hon skulle vara framme inom en halvtimme. När jag kliver av bussen så känns det verkligen som att jag ska spy. Men det blir lite bättre med friskluften.
Så jag går in i stallet och börjar fixa mat och sånt till skippy. Och sen mockar jag boxen. När jag hade mockat klart så svartnade det igen. Så jag sätter mig ner på min väska. Sitter där i säkert fem minuter och kallsvettas. Sen går jag och tömmer kärran. Och sen kom mamma. Så då hjälpte hon mig med resten. Och sen for vi hem. Och sen dess har jag legat och sovit. Dock känns det lite bättre nu. Men samtidigt som jag mår illa, så har det varit som kramper i magen. Asont har det gjort!

Som ni kanske kommer ihåg, så har jag haft problem med mitt låga blodtryck förut också. Då jag ställde mig upp så svimmade jag. Och jag hann svimma typ 3 gånger innan jag var inne på mitt rum igen. Jobbigt.

Jaja, nu ska jag nog lägga mig i soffan och kolla på teve. För nu började domdär kramperna i magen igen. Och jag börjar kallsvettas. Vi hörs väl nånting senare. Antar att det är magsjuka jag har fått.

Vilken dag jag har haft -.-

Jobbsökande

Ja, det är jag nu. Letar efter alla möjliga olika jobb. Både helgjobb och sommarjobb. Så hittar ni nåt så är det bara att säga till mig. Eller om ni har nåt jobb att erbjuda. Kan tänka mej vad som hellst, bara jag får betalt :)

Bydalen

Blev skidåkning med mamma och Linnea idag.



 













 

Och usch vad fräknar jag har fått idag -.-


Promenad

Lite bilder från promenaden med Marielle.

 

Blev bara bilder på Marielle, för jag var osminkad ;)
Jaja, fler bilder får ni inte :P

Fint väder idag med

Jag får sitta ute och sola idag då. Jag har ändå inget bättre för mig. Jag har letat lite sommarjobb, och mejlat en del. Jag har insett att jag kan göra vad som hellst. För det är pengarna jag behöver. Ja, så jag mejlar en massa, får väl ringa nåt sen också. Men nu ska jag ut i finvädret! Vi hörs :D

Ojdå

Glömde visst att köpa nåt gott åt mig. :(

Jaja, jag hittar nog nåt gott här hemma. Annars får jag väl göra mig en smoothie eller nåt :)

Jobbat

Idag har jag jobbat på Vålbacken. Lättförtjänta pengar det där. Jag red Myandor och Bally. Bally ska alltid vara tjurig och springa iväg när man ska hämta henne i hagen. Men Emma kom på ett sätt som funkade. Hon tog fram sin tuggummiförrpackning och prasslade lite med, så stod hon stilla. Haha, smart där :)

Riktigt härligt väder har det varit idag! Jag har fått tusentals fler fräknar. Och lite färg. Och tur är väl det. När jag kom hem så satt jag mig på baksidan och solade lite mer. Härligt. Sen tog jag mig en dusch, och sen blev det middag. Så nu har jag precis ätit middag. Mamma och Linnea har varit till Sundsvall på IKEA idag. Så dom har köpt hem en jättemysig matta. Värsta lurvig och mysig. Den kommer jag ha fötterna på resten av kvällen. För då blir det mycket tv-tittande. Först desperate housewives, sen cougar town och sen Christine. Och nu kom jag på att jag precis missa dating in the dark. Satan också. Aja, jag får kolla på datan sen då :)

Nu ska jag gå och köpa mjölk åt mamma. Moahaha. Kanske det blir nåt gott till mig med. Vi får se. Känns som att jag svullar jämt nu på lovet. Igårkvälls så åt ju jag och Emma en chipspåse till twilightfilmen. Jaja, svulla får man göra på lov. Vi hörs sen! Nu ska jag på affärn (som jag redan har sagt). Haha, hejdå!

"du åh ja skippy"


♥♥

<33

Ridtur


Idag följde mamma med mig och red. Hon fick testa lite innan mej, för det var så längesen hon red. Så hon fick skritta runt lite med Skippy. Det gick ju bra det. Sen tog jag över. Jag red också lite på plan. Så jag kunde inte göra så mycket. För halva plan gick det inte att rida på. Men jag jobbade han lite på volterna. Så det gick ju det med. Sen fick mamma hjälpa mig med alla stallsysslor också, haha. Hon fick hjälpa mig att mocka, fodra, höa och hon fick tillochmed bära vattenhinken. Det var skönt att få slippa en gång. Sen for vi hem igen. Så nu har jag precis ätit lunch. Efter middagen så går jag nog över till Robin lite. Och sen ska Emma komma. För vi ska jobba imorn, så hon ska sova hos mig. Blir lättast så.

Märker ni att jag har fått tillbaka mitt blogghumör nu? :) Det är väl bra? Då måste ni börja kommentera också. Så att mitt blogghumör stannar kvar.

Nu ska jag nog ta mig en dusch. Så hörs vi sen :)
Byeee


Några dagar samlade

Måste skriva lite nu kände jag. Både för att Robin påpekade att jag bara har laddat upp bilder, och för att jag har mycket att berätta om. Haha. Vart ska jag börja? xD

Onsdag förra veckan

Då var vi ju och kollade på får, lamm, grisar, kultingar, getter och killingar. Vi var dit på djurkunskapen. Först skulle vi kolla om det hade kommit några lammungar. Och när vi kom dit så fanns det massa söta lamm. Två tackor hade lammat för bara nån dag sen. Så dom var jättesmå och söta. När vi kom dit så var det också en tacka som höll på och skulle lamma. Så då fick vi se på. Första lammet hade fastnat så hon som jobbade där just då fick stoppa in armen och vrida på lammet, för det låg som ett U. Och alla kom ut och överlevde. Då blev man glad. För vi trodde att det första lammet skulle dö. Sen fick vi väga alla lammen. Och kolla så dom äldre hade fått tillräckligt med mat och så.
Sen for vi vidare till grisarna. Först ville dom inte komma ut ur de små husen. Men efter ett tag så tordes dom komma ut. Dom var supersöta. Men feg. Jag var rädd för dom stora suggorna, haha. Grisar är ju farliga djur. Men jag tordes klappa den. Äckligt hår hade den. Haha. Griskultingarna tordes sig inte fram och hälsa. Och om man hade lyft upp dom så dom hade börjat skrika så riskerade man väl att få en stor gris jagandes efter sig. Och då är det fan kört kan jag säga. Man tror inte att en sån klumpig och stor gris på flera hundra kilo kan springa så fort. Men tydligen så kan dom de.
Efter vi hade hälsat på hos grisarna så for vi vidare till getterna. Det första vi såg var en liiiten killing. Kanske en timme gammal. Supersöt. Den var fortfarande lite blöt, så gammal kan den inte ha varit. Sen lekte vi lite med de äldre killingarna. Dom som ska tugga på alla kläderna och allt som dom kommer åt, tex mitt hår. Hahah. Men söt var dom med. Alla skulle sitta i knät, haha. Sen var det några fler killingar som också var kanske nåt dygn gamla. Dom var lika söt dom med. En utav dom var utan mamma. Så vi fick mata den med nappflaska. Och sen följde den efter oss vart vi än gick. För den var så liten så den kunde komma emellan springorna där dom skulle vara. Blev kär i den. Men ja, sen for vi tillbaka till skolan.

Torsdag förra veckan
Ja då började vi dagen med att köra traktor. Det gick typ hur bra som hellst för mig. Jag körde själv i en egen traktor hela lektionen, haha. Bra gjort av mig. Från början skulle vi testa att starta i uppförsbacke. Det var super enkelt. Bara att hålla in kopplingen och bromsen samtidigt. Och släppa på kopplingen till man börjar fara iväg, då släpper man bromsen. Easyyy. Efter det så skulle vi köra nån skogsbana. Var inte speciellt svårt. Typ bara att köra vanligt. Sen tränade jag på att koppla släp och lasta pallar. Riktigt svårt att backa med släp. Måste jag verkligen träna mer på. Lasta pallar gick bra. Sen när jag hade en pall med typ en kloss på så skulle jag köra slalom med det. Lyckades att köra slalom både frammåt och bakåt utan att vicka klossen. Riktigt stolt över mig själv. Haha. Sen fick vi två påskägg att dela på för vi var så duktiga på att köra.
Sen på lunchen så fick vi tårta till efterrätt. Helt otroligt. Men den var god. Trodde inte man kunde få tårta på skolan, men tydligen, haha.
Efter det hade vi estet. Då skulle vi blåsa ut ägg och måla. Jag lyckades iaf att blåsa ut ägget. Och sen målade jag bara nåt fult vanligt, haha. Det blev några krashade ägg iaf. Flera som tappade det. Men dom lyckades göra värsta konsten av det ändå. Haha. Vi fick även ficka på den här lektionen. Av Amanda och Rebecka, för att dom har ramlat av flera gånger när vi har ridit. Dom hade verkligen lyckats med sina bakverk, mums så goda dom va. Sen hade jag en mattelektion och sen slutade jag.

Fredags
Ja vad hände då? Hmm. Jo jag klev upp som vanligt, duschade och gjorde mig iordning. Och sen kommer jag på, juste fan det är ju fredag! Jag ska ju rida idag! Så då får pappa skjutsa in mig till ås. För det gick knappt nå bussar för det var en röddag. Och sen rider jag och så. Tycker att jag tar extra lång tid på mig men icke. Jag får stå och vänta på bussen en halvtimme ändå. Sen när jag kommer in till stan så är det meningen att jag ska få vänta 45 minuter till, på att nästa buss ska gå. Så jag går och köper en BJ som jag och Marielle skulle dela på när jag kommer hem. Men sen slutade mamma jobba en kvart innan bussen gick. Så då åkte jag med henne istället. Skönt att slippa åka buss med ridkläder. Det är inte speciellt frestande alla gånger. Haha.

SKRIVKRAMP

Lördags
Då var det ju Nilssonspimpeln. Det är en pimpeltävling som hela min släkt på mammas sida har fixat. Vi har den varje år. Och det är himla roligt. Först så samlades alla hos momma och moffa. Träffades och sa hej till varandra och så. Sen for vi vidare till sjön. Alla borrade sig ett varsitt hål i isen. Och började pimpla. Som tur var så va ju solen framme. Det var verkligen superhärligt. Vi satt där och solade. Och sen gick vi upp och grillade. Vi gjorde kolbulle, och grillade vanlig korv. Mums vad gott det var. När vi hade fikat klart så fortsatte vi att pimpla. Jag fick inte en ända fisk. Så jag gav upp. Gick och pratade med alla istället. Sen av nån konstig anledning så startades ett snöbollskrig. Hahah. Det var roligt avslut på den dagen. Barn som vuxna, alla var med. Fick mej en del snö innanför tröjan, haha. Sen for vi tillbaka till momma och moffa igen. Och där fortsatte traditionen. Vi åt ett "ägg". Vi gör det varje år. Och det består av grädde och en aprikoshalva(tror jag). Så då ser det ut som ett ägg. För aprikoshalvan ser ut som äggulan. Det är också en såndär tradition vi har.

Idag
Idag var vi ut på locknesjön. Pappa & Linnea och Marcus åkte skoter dit. Men eftersom vi ät 6 pers i familjen, och har bara två skotrar. Så måste några åka bil dit. Vilket jag inte har något emot. Charlie vill ju också följa. Och jag tror inte att han gillar att åka skoter, haha! Men när vi då väl är på våran egna bestämda plats, så sätter vi alla oss i en varsin stol. Och alla bara njuter av solen och värmen. Hääärligt. Sen tänder pappa upp en eld, också grillade vi korv och pinnbröd. Gott var det! Och längesen man åt pinnbröd. Mums. Sen fortsatte vi att sola. Och sen efter några timmar så for vi hem igen. Då satt vi oss på "altanen"(blivande altan) och fortsatte att sola. Gud vad härligt det var! Men det satt ju sina spår. Nu är jag fräkning som bara den. Usch. Jag är less på mina fräknar, jag har ju trots allt sett dom hela livet. Jaja, sluta klaga nu Julia. Sen for vi på Spader kung och åt pizza till middag. Jag tog typ nån panpizza, ja god var den iaf. Sen for vi hem och packade. Och nu är jag hos mamma.

Usch vad skrivkramp jag har nu. Ni fattar inte vad jobbigt det är att skriva såhär mycket xD Ni som orkade läsa allt får massa beröm, för vem fan orkade de? xD Jaja, nu orkar jag inte skriva nåt mer iaf. Men jag kanske skriver imorn? Vem vet?;)

Nu ska jag iaf sova. Godnatt på er.


Dagen med stort D























Nilssonspimpeln- bilder
































Rolig dag :D

Bildbomb

Här har ni lite bilder från skolan :D



Sööta. Vi fick tillochmed vara med när tre lammungar föddes :) Och killingen på den sista bilden är kanske en timme gammal.

Nilssonspimpeln

Varje år så har min släkt nåt som vi kallar nilssonspimpeln. Alla samlas och umgås. Vi pimplar och grillar. Och sen den som får flest fiskar vinner. Och då kan det vara lite olika priser. Det som är roligast med det, är att man får träffa alla som man inte brukar träffa så ofta. Till exempel mina kusiner som bor i norge. Och min morbror som bor i Piteå.

Vi brukar ha det himla trevligt, trots några kalla fötter, och brända korvar.
Jag tar några bilder idag. Men ni får nog inte se dom än på ett tag. För jag har fortfarande ingen sladd till datorn.


RSS 2.0