Skola

Sitter i datasalen och har teknik nu. Booriing! Aja vi slutar snart, om en kvart.

Herrå

Pilates

I förra inlägget så kunde jag inte skriva mer för jag hade skrivit för mycket. Men i alla fall... Ikväll ska jag på pilates. Det är jobbigt. Men det är bara för att jag är svag i dom musklerna som man använder hela tiden när man är där. Imorn så ska vi tjejer i klassen på ungdomsmottagningen. Vi ska vara där kvart över åtta. Så vi ska åka med en buss som går tio i. Så jag måste kliva upp tidigare imorn. Jobbigt! Det måste jag på torsdag också. För då ska klassen på jämtli. Och då tar vi samma buss.

Mobilbloggar

Internet funkar inte just nu. Det gjorde inte det igår heller. Vi måste seriöst byta internet för det dampar hela tiden. Jag har i alla fall varit hos pappa i helgen. Jag var på badet med marre och sara. Det var kul! Jag tror jag skriver mer sen när jag kan sitta vid datorn. För det är så jobbigt att skriva på mobilen. Det tar sån lång tid! Idag hade vi orientering på skolan. Och det gick jättedåligt! Jag gjorde en kontroll på hela lektionen! IG varning eller vad? Aja jag får göra extra mycket nästa gång.

Ridning&Teater

Hej gott folk!

Igår var jag på ridning. Inte för att jag tycker att jag kan kalla det ridning men. Det var teori. Så vi satt och pratade om hästens skelett. Det var ju lite intressant faktiskt. Jag har aldrig gillat teori förut. Men den här gången så var det ju kul. Efter vi hade pratat lite om skelettet, så fick vi gå ut och klämma på hästar. Och känna på deras skelett, iallafall det som går att känna på. Det var lite kul. Och för dej Marre så kan jag berätta en sak. Dinosaurieflickan var där. Inte för att jag vet hur det stavas men... Jag tror att du fattar.

Ikväll är det teater, egentligen skulle jag redan ha åkt. Men mamma skulle skjutsa mig ikväll. Så nu slipper jag ta bussen och sen gå typ 100 mil. Så vi åker halv. Och jag är helt klar så för mig är det bara att fara när klockan blir halv. Det ska nog bli kul. På teatern får jag alltid en fråga som jag tycker är svår att svara på. Hur mår du idag och varför? Svara på det ni. Jag mår bra för att idag har det varit ganska lätt på skolan. Vi har inte behövt göra så mycket. Men jag är också ganska trött. För vi har haft orientering och då måste man typ gå 100 mil för att komma dit. Och sen har man bara en kvart på sig att byta om och hinna dit. Men en sak som jag tycker är extra kul med idag är att jag hittills har gått 11356 steg idag. För mitt snitt ligger på 7000 steg om dagen. Så nu är jag ganska nöjd med mig själv. Och det kommer ju bli betydligt mer efter den här kvällen. Och jag har fått reda på att om man rider så är en minut 180 steg. Så om jag då rider i 60 min så är det lika som om jag har gått 10800 steg. Så då sammanlagt igår så har jag gått över 20000 steg. Och det är ju riktigt bra för att heta Julia Nilsson.

Aja, nu har jag babblat mycket. Jag ska nog sluta innan ni blir så less på mig så ni slutar läsa min blogg. Och det vore ju inge bra för då har jag ju inga besökare typ. Men jag vill sluta med en bild på Kalle. Jag måste bara säga en sak... Kajsa är borta. Hon har varit det sen igår kväll. Det är ju jättetråkigt! Så nu får jag bara mysa med Kalle. Men det duger väl det med. Aja nu slutar jag att babbla!!!Herrå

Kragen

Nu har jag fått min krage :)Jag är såå nöjd :)
Herrå

Fotokväll med Marielle

Asså, jag må ju vara duktig på att rimma! Andra gången nu ju. Haha! I alla fall... Jag och Marielle tog med oss en varsin kamera och gick till först elljusan och sen till sjön. Jag tog några fina bilder. Marielle med men dom har ju hon på sin kamera. Jag har mina på datorn nu. Ni ska få några i slutet av det här inlägget. Dom finaste bilderna var i alla fall när Marielle kastade en sten i vattnet. För det var sån fin himmel som speglades i vattnet. ROSA! :)

Idag har jag i alla fall bara vart på skolan. Det var väl så kul som det kan bli på skolan. Eller det kan väl vara roligare. Men vi hade inga prov och så. Sen fick vi ju reda på att vi skulle ha matteläxan till nästa väcka i stället för den här veckan. Och vi har ju vikarie i SO nu i typ tre veckor. Så det blir ju lite skönt. Sen ska vi ju ha Kjell som vikarie i svenska imorn också. Och vi håller ju inte på med nåt i svenska typ. Så det kommer nog bli en ganska easy lektion. Aja, vi har skoljoggen imorn också. Jobbigt, men jag tror jag bara ska gå. Orkar inte springa. Vi kommer ändå att förlora barometern. För tydligen så hade förra 8B legat sist hela förra året. Och vi gamla 8D trodde ju att vi hade legat sist hela förra året. Så det blir ju bra, host.

Men nu ska jag ta och hitta på nåt kul innan mamma kommer hem. Hon har i alla fall köpt en "krage" till mig. Den får jag när hon kommer hem. Så lite längtar man ju. Haha! Men hon kommer nog vilken sekund som helst. Vi får väl se. Här får ni några bilder i alla fall.
 Herrå

        


Fotat


Nu har jag varit ute och fotat lite olika saker. Jag blev sugen på det när Marielle höll på och fotade mig innan maten. Så jag gick ut och fotade lite. Här får ni se några.

 

 


Herrå

Potatis

Nu ska vi iväg och ta upp potatisen hos Birgitta. Efter det så blir det surströmming. Inte för att jag ska äta det men. Jag tror att jag skulle få hamburgare. Det ska bli kul. För det kommer nog att gå snabbt att få upp alla potatisar. Så sen får jag umgås lite med kusinerna. Jag antar att jag kommer vara med Josefine och Jonathan.

Herrå

Malin

Hello!
Ikväll har jag träffat Malin. Om ni inte vet vem det är så ska jag berätta det nu. Hon är min kusin. Hon bor i Södertälje. Men är här över helgen. Hon for hit med en kompis. För kompisens mamma bodde på Frösön. Så hon ville träffa henne. Aja, hoppas ni förstår. Det har varit trevligt. Men vi hade inte så mycket att prata om. Jag har inte så mycket annat att berätta.

Skönt att det är Fredag va? Jag har längtat. Och ikväll ska mamma fixa månadspeng åt mig. Men jag ska ta en kopp te nu, och sätta mig vid teven. Hoppas det är nåt bra bara. Mys.

Herrå

Ridning

Igår var det ridning. Jag hade en annan häst som hette Charm. Den var lätt att rida, men svår att få ut ur boxen. Det tog en stund. Men jag var tjurigare än den. Men det gick bra. Vi galopperade. Nästa gång är det teori. Det får jag inte glömma. Idag har vi typ inte haft nån vanlig lektion på skolan. Och sista "lektionen" så gick vi hem tidigare. Ikväll är det teater. Jag har inte gjort min läxa. Eller jag tänkte göra min läxa men jag kom inte på nåt.

Herrå

Sorry!

Jag vet att jag inte har skrivit på typ en vecka. Men det var faktiskt inte meningen. Jag har bara glömt bort det. Ikväll ska jag göra matteläxan. För den ska vara inne på fredag. Och imorn har jag ridning. Och på torsdag har jag ju teatern. Jag har ju inte berättat nåt om hur det gick. Men det gick bra. Så nu vet ni. Jag har inget att skriva om, så nu skriver jag om vad jag har gjort idag. Jag hade först bild. Sen hade vi 2½ timmes rast. Och då skulle vi äta lunch också. På lunchen så startade klassen matkrig. Sen hade vi HK, vi gjorde tacopaj. Det var ju ganska gott. Sen fick vi sluta senare därifrån för att vi var så högljudda. Och då kom vi nästan för sent till SO:n. Efter det hade vi matte. Det gick inte så bra. Men några tal gjorde jag i alla fall. Japp. Men nu ska jag ta nåt mellis att äta.

Herrå

Hoppning

Igår hoppade jag på ridningen. Det gick bra! Det var ju lättare än vad jag trodde. Nöjd är jag i alla fall. Jag trodde typ att jag skulle vara sämst när vi hoppade. Men mamma tyckte det såg ut som om jag var lika van som dom andra.

Innan ni klagar så vill jag bara säga förlåt för att jag inte har skrivit på ett tag. Men jag har helt enkelt inte haft tid. Och ibland har inte internet funkat, och ibland hade jag inget att skriva om. Så det var min bortförklaring. Haha.

Ikväll så ska jag ju på teater. Jag åker buss in och kanske med pappa hem. Det ska bli spännande. För jag vet ju inte vilka som kommer att gå i den gruppen. Hoppas att det är några braiga! För jag har inte lust att "bli kompis med" några töntar. Det känns så onödigt.

Herrå

Hår

Nu har jag haft riktigt kul. Jag har lekt med mitt hår. Och jag skulle vara punkare/emo. Haha, det var kul. Här får ni en bild.Haha, det var ganska svårt att vara allvarlig. För jag höll på att börja skratta hela tiden. Men tillslut så gick det. Jag hade kul och sminkade mig kul också. Så nu vet jag hur det känns att vara punkare/emo också.

Herrå

Matte

Nu har jag just gjort matteläxan. Det var några som jag typ inte fattade nåt av. Men det gick hyffsat. Jag tycker att matte är ganska roligt. Men det är väl roligt om det går bra. Och det gör det ju.

Nu gör jag inte så mkt. Jag har ju varit på skolan idag. Men nu sitter jag och chattar lite. Jag gör alltså ingenting. :P

Aja nu ska jag läsa lite bloggar och så medans internet funkar.

Herrå

Jag vet

Jag vet att jag inte har skrivit nåt idag. Men nu har jag faktiskt en bra förklaring. När jag väl har varit påväg att skriva så har inte internet funkat. Så då gick jag till Marre istället. Sen kom jag hem och skulle testa internet igen. Då funkade det inte. Men sen så funkade det. Så nu passar jag på. Men jag har inget att skriva så vi hörs sen.

Herrå

Duschat

Nu har jag nyss duschat. För jag vill inte duscha precis innan jag går och lägger mig. För då står håret åt alla håll imorn. Och då kanske vi har skolfoto. Ikväll har jag varit med Marielle. Vi var ute en stund. Sen gick vi hem till henne och spelade skip-bo. Jag vann en gång. Det har jag typ aldrig gjort :P

Aja, nu ska jag ta och chatta lite. Om det är nån som vill chatta. :)

Herrå

Mor, Far, BarnJag fotade kattungarnas pappa idag. Här ska ni få se lite bilder.


Herrå

Hello everyone!

Nu har jag nyss ätit. Innan det var jag med Marielle. Vi var ute, sen kollade vi på film. Och sen solade vi lite. Kul har det varit.
Jag orkar inte skriva så mycket annat. Men nu vet ni ju vad jag har gjort idag. Jag lär nog vara med Marielle ikväll också. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på då. Det lär nog bli kul i alla fall. Nu ska jag kolla om Irené är inne på msn (fråga mig inte hur jag fick den), för jag måste fråga om vi har skolfoto. För vi har inte fått reda på det. Aja. Jag kanske skriver ikväll. Om jag har lust, och tid.Herrå

Marielle

Nu ska jag snart gå till konditoriet för att möta Marielle. Vi tänkte gå omkring lite. Sen vet jag inte vart vi går. Men jag antar att vi går till henne. Så om nån kul person inte har nå mycket att göra, så kan ju den roliga personen gå till konditoriet klockan 12. Japp. Men jag antar att ingen kommer. Eller? Aja, nu ska jag göra mig iordning lite.

Herrå

BlaBla

Jag vet inte vad jag ska skriva. Jag har så blandade känslor. Så allt som kommer ut blir bara fel. Men jag kan ju berätta att jag har vart med Marielle hela dagen. Jag åt till och med hos henne. För mamma och Linnea åt hos momma och moffa. Så, nu vet ni det.

Jag är både glad och förvirrad. Så nu ska jag inte skriva nåt mer om det. Jag orkar helt enkelt inte.
Blablablablablablablablablablablabla.

Herrå

Sommarbild

LT hade en fototävling på sin hemsida. Så då skickade jag in fem bilder bara för att. Och idag så visade dom i LT vilka som hade vunnit. Då var det en som fick förstapris, och fyra som fick andrapris. Och jag blev en av dom fyra! Kul va?! Karolina min kusin kom också tvåa. Och det var ju säkert över tusen som hade skickat in. Jag vann i alla fall framkallnings checkar. Men jag har inte fått det än. Tur att jag skrev min adress då. För jag trodde inte att jag skulle vinna. Så jag skulle ju ha kunnat struntat i det. Men jag hade ju tur. Så här skrev juryn om min bild:

En annorlunda sommarbild med ett intressant perspektiv. För visst är det sommar i staden också. Bilden har fina linjer med en bra färgkombination av olika nyanser av orange.

 


Här är bilden som jag kom tvåa med. Och visst är den fin? Det tycker jag i alla fall.
Herrå

Bio ikväll?

Svar JA! Pappa sponsrade mig med lite pengar. Eller han lånade ut tills jag får månadspeng. Men jag är inte hundra på att jag kommer behöva lämna tillbaka dom. Men man vet ju aldrig. Så därför ska jag inte handla överdrivet mycket godis. Men jag är nog mer sugen på popcorn än på godis. Just nu i alla fall. Men jag vet ju inte hur det blir sen. Det är Marielle och Sara som jag ska dit med. Kul kommer det att bli. Filmen vi ska se heter Get Smart. Kom ni med! Det blir ju kul!

Herrå

Frösöberget

Det har varit kul idag! Jag var i en grupp med: Per, Marcus C, Måns, Andreas och Marcus B-M. Men det gick faktiskt bra. Vi klarade alla övningar. Men det var en som vi höll på väldigt länge på. Det var när alla satt fast med en arm i en grej som satt fast i ett rep. Och då skulle alla följa den banan med repet. Och tillslut kom det en knut. Då skulle man ju igenom massa ögglor. Man skulle ha kunnat gått igenom två gånger, men vi gick igenom säkert över 30 gånger. Men till slut så klarade vi det. Det varr allas fel :) För Per sa vad vi skulle göra. Och vi lyssnade ju på han då också. Så då blev det allas fel. Det var kul i alla fall.

Nu håller mamma på och kokar saft. Så det luktar jättegott här inne nu. Mums!

Herrå

Promenad med Marielle

Jag har varit ute och gått med Marielle i nästan två timmar ikväll. Det har varit kul. Vi har pratat om allt och alla. Vi gick till Grytan och tillbaka. Och sen gick vi runt lite i Brunflo. Det var ju lite kul i mörkret, för Marres v i t a skor lyste ju upp hela svergie tror jag. Japp, det är vad jag har gjort ikväll.

Nu har jag hängt ut min jacka på altanen. För den stank rök sen igår. Och imorgon blir det frösöberget. Då måste jag ha regnbrallor med mig. Och sen har jag ju regnjackan på mig. Men det ska nog bli kul. :)

Jag har ju fått det som jag beställde på den här sminkgrejjen som vi hade. Det var: Rengöring, ansiktsvatten & fuktighetskräm. Och nu känner jag mig jätteren och fräsch (stavning?). Jag beställde också blemmish controll eller nåt sånt hette den. Den skulle man he på en finne så torkade finnen ut. Den verkar ju bra!

Nu har jag insett att jag har skrivit om massa olika saker. Och bara lite om varje ämne. Men det är för att jag inte kom på nåt mer att skriva om varje sak. Ja,ja. Nu ska jag inte babbla nåt mer om det. Ni får ha det bra!

Herrå

SidvisningarIgår när jag höll på och koda så blev det några sidvisningar mer än vanligt. Eftersom när jag har kodat nåt så vill jag ju kolla så det blev bra. Sen höll jag ju på så ett tag. Och kollade efter varje gång jag gjorde nåt. Så det vart ju ganska många sidvisningar om jag får säga det själv. Men det är ju lite kul att koda. Och sen är det ju kul att se en sån tvärhög "kurva". Aja, nu har jag ätit i alla fall. Pannkaka. Mums. :)


Herrå

Lekt och kollat på film

Det är vad vi har gjort på skolan idag. Vi har oxå lyssnat lite på Arne. Då fick vi oxå se en film. Sen fick vi rast en stund. Efter det så lekte vi nån lek där man skulle sitta i knät på varandra. Inte allt för tråkig. Sen var det lunch, och sen film. Efter det slutade vi, och imorn börjar vi klockan nio igen. Gud vad skönt!

Just nu luktar det gott i hela huset. För mamma bakar bröd. Mums! Jag längtar tills jag får smaka! Det ska bli gott! Men nu ska jag läsa lite bloggar. Även fast dom aldrig uppdaterar. Jag måste hitta lite fler bloggar att läsa. För nu har jag bara tre. Så ibland har ingen av dom uppdaterat. Tråkigt. Tråkigt.

Herrå

Ridning

Ja jag var ju på ridning idag. Det gick bra. Vi tränade på skänkelvikningar. Igen... Men det var kul. För vi gjorde saker jag inte har gjort så mycket förut. Och nästa gång blir det hoppning. Jag har typ aldrig hoppat förut. Så det är ju lite spännande. Men jag pratade med ridläraren om det. Och hon sa att vi skulle ta det lite lugnt, med låga hindrer och så. Så jag klarar det nog sa hon. Mest bara bommar skulle det vara. Och om det var nåt som jag inte ville göra så var det bara att ställa sig lite på sidan. Och kolla på medans dom andra gjorde det. Men det ska nog gå bra. Hoppas jag. Jag har insett att när vi rider så känns det som att vi just har börjat och sen helt plötsligt så slutar vi. Det går så snabbt.

Herrå

Kodat

Som ni kanske ser så har jag gjort lite förändringar i min meny. Så nu har jag till exempel en chattruta där. Ni får jättegärna skriva i den. För det känns så ensamt där. Tomt också. Det är ju bara jag som skriver där. Haha. Aja, jag ska koda min kusins blogg sen också lite. Henne hittar du här. Men hon måste ju logga in först, så jag vet vad hon vill ha och så. Men nu kom jag på en sak jag ska skriva om. Så nu måste jag börja på ett nytt inlägg. För jag kan ju inte ha det här som rubrik då.

Herrå

Bloggdesign

Som ni ser så har jag ju en ny bloggdesign. Den är gjord av Camilla. Tack så mycket för den!

Herrå


Skogen

Idag var vi ju i skogen. Det skulle ha varit jättekul om det inte regnade. Men det gjorde det ju såklart. Vi stog i regnet helt genomblöt och åt godis. Lite kul. Men sen skulle vi ju äta lunch också. Men det tog aslång tid innan vi fick våran hamburgare. Och sen skulle vi fortsätta. Det gick bra. Sen slutade vi. Det har varit roligt idag i alla fall. Förutom att jag frös lite, men annars var det bra. Imorn börjar vi nio igen. Då ska Arne prata om gymnasieval tror jag. Han skulle i alla fall vara där då. Skönt med lite sovmorgon. Sen skulle Marielle komma. Så då kommer jag att vara med henne.

Herrå

Sovmorgon

Jag ställde väckarklockan samma tid som vanligt, 06:15. Men sen snoozar jag till 07:00. Så nu är jag klar. Fast jag börjar inte förns klockan nio. Så nu har jag ju tid att sitta vid datorn en stund. Jag har märkt att jag skriver ganska ofta nu för tiden. Det har ju till och med blivit flera gånger om dagen. Bra gjort Julia!

Igårkväll så skulle mamma fixa nåt med lysknappen. Så då stängde vi av strömmen i hela huset. Därför var jag tvungen att göra nåt annat än att sitta vid datorn. Så då läste jag tidningen. Inget intressant.

Herrå


Sommaren 07

Jag har en fin bild på mig och Linnea sen förra sommaren. Då var vi i Skåne. Här ska ni få se.


Jag tycker att det var sån fin bakgrund. Det ser ut som att vi flyger.

Herrå

Julia Nilsson

Ja för er som inte redan visste det så är det mitt namn. :)

Jag skulle bara muppa mig. Så jag sökte på julianilsson.com. Och då fanns det en sida som hette så. Den var om smycken. Det var ju lite kul tyckte jag. För jag hade bara lite att göra. Så då sökte jag på det bara för att. Också funkar det! Komiskt...Herrå

Teater

Idag har Linnea varit på teater. Jag ska det inte nu på torsdag utan nästa. Det kommer bli kul. Men jag hoppas att det är några roliga som går där. För det är tydligen några från kastal som går i den grupp som jag ska gå i. Hoppas att det inte är som det blev för Linnea. Några töntar. Men jag har ju ändå inte planerat att skaffa nya kompisar. Men det är ju alltid kul om det är nån som mig där. Aja, nu ska jag inte tjata mer utan nu ska jag lyssna på musik. Även att jag gör det nu med. Men det är svårt att koncentrera sig när man skriver om man lyssnar på musik samtidigt. Så det blir väl inte så bra skrivet. Men ha en fortsatt trevlig kväll. För det ska jag ha.


När jag såg den här bilden så kom jag på en sak jag måste berätta om. Ni ser ju det skåpet utan lås. Det var mitt förut. Men jag ville inte ha det längre, för dom tre skåpen sitter inte fasst i väggen. Så det är massa folk som välter skåpen och flyttar dom. Så förut stog det på toan. Därför bytte jag. Och nu har jag en bättre plats. För när skåpen vickade så for ju alla grejjer ut ur dom där "facken" inuti. Så det var ju inte så kul om alla saker låg på golvet i skåpet varje gång man öppnade det. Nu har dom skruvat fasst skåpen. Men jag orkar inte byta tillbaka. Det är Karl och Simon som har dom andra två skåpen. Om ni nu undrar varför det står tre skåp lite bredvid dom andra,så är det för att det är en lysknapp där. Jag vet störigt. Men så är det.

Herrå

Skogens dag

Det har vi imorgon. Klockan nio så ska jag vara i elljusan. Jag ska ju berätta för 6b om hur man hittar vilse. Vi ska ha en tipsrunda. Och om dom får visst många rätt så får dom godis. Men vi får äta det som blir över. Så det är ju bra. :) Nu kollar jag på ett tvprogram om dom som alltid har teven på och lampor, datorer. Dom slösar tydligen väldigt mycket. Idag på skolan var det ingen vanlig skoldag, men vi hade nåra lektioner, som teknink. Men nu ska jag kolla på teven igen.

Herrå

Godis

I lördags så köpte jag en burk med godis. Men jag har fortfarande kvar av det så jag sitter och äter det nu.Herrå

Ny månad

Den här månaden ska jag spara lite av barnbidraget. För snart är det jul. Och då måste man köpa massor med julklappar. Det är dyrt. Man ska också äta massor. Gör man inte det så är man ju udda. Och sen när julen är över så ska man banta bort allt man har ätit. Och det hinner man inte tills skolan börjar. Och då är man ett fetto när man börjar skolan. Så då blir man mobbad för det resten av terminen. Sen när man är smal igen, så är det helt plötsligt sommarlov. Och då far man på semester. När man är på semester så äter man onyttig mat hela tiden. Och dricker massa cola, och äter godis. Så då blir man ett fetto igen. När skolan då börjar så blir man ju mobbad igen. Och det är ju inge kul. Och sen är det september igen. Så då börjar allt om.

fetto-mobbad-fetto-mobbad

Herrå
Äter glass

Därför går det inte så fort när jag skriver nu. Eftersom jag skriver med en hand. Idag var det meningen att vi inte skulle ha några riktiga lektioner. Men ändå så hade vi Sv,Eng,Ma. Men lite kulare var det ändå än en helt vanlig dag. Roligt med lite förändringar. Imorn kommer det inte heller vara en helt vanlig dag. Några lektioner kmr vi nog att ha. Men det är ju bättre än alla lektioner. Men nu ska jag ta och kolla runt lite på internet. Läsa lite bloggar. Med mera. Så ha det bra.

Herrå

RSS 2.0