lunch

Nu är det lunchtime för mig. Jag har nyss solat. Men jag tänkte byta kläder, för det var för varmt. Men då sa pappa att det var lunch. Det blir väl mer solning efter maten.
 
Kram Julia

Länkar

Här har jag några länkar till mina favoritbloggar.

Nadja- En tjej som skriver om hur det är att vara en ung mamma.
Marielle- En tjej som skriver om lite allt möjligt men mest om kändisar.
Ida- En tjej som skriver mest om hästar och djur.

God mat

Igår så åt vi på Kina. Jag tog buffé. Det var verkligen supergott, men jag var nästan mätt innan. Så för mej blev det bara en portion. efter det for vi en runda med bilden, och sen handlade vi lördagsgodis. Men jag var så mätt så jag åt typ inga alls. Jag har godispåsen bredvid mig, och jag kan ju inte säga att den var så lätt. men aja, nu ska jag spela lite Frets on Fire. Det är som Guitar Hero fast på datan.

Pappa

Nu har jag nyss kommit till pappa, bra då vet ni det. Orkar inte skriva.

Exponor

...eller hur det stavas?

I alla fall, så har jag varit där idag. Jag köpte mig tre par nya trosor, sen så blev det inte så mkt mer. Förutom säkert en halvtimmes masage eller mer. S u p e r s k ö n t ! Typ halv fem så var jag jättetrött i mina ben och i min rygg. Det var vi alla. Så vi orkade inte stanna kvar och se b.l.a Sebastian Krantz från talang. Som då började kl 18:00. Så vi åkte hem och åt middag. Och nu sitter jag då här, med nya  s k ö n a  trosor och ont i hela kroppen. Men roligt var det, och det är ju huvudsaken. Jag har insett att jag är väldigt dålig på att skriva långa inlägg. Som nu, jag hade skrivit om i stort sett hela dagen, men ändå så blev det så kort. Och det tog bara stopp i huvudet. Du får hjälpa mig att komma på vad jag ska skriva om. Jag har ingen fantasi när det gäller sånt här. Aja, det fick väl bli ett kort inlägg idag  i g e n  då. Herrå!

Kram Julia

En vanlig dag

Tjolahopp!

Jag vet inte vartifrån det ordet kom, men men. Jag har nyss ätit mig mätt på spagetti och ost-och-skinksås. M u m s ! Innan maten så var jag med Marielle. Vi spelade guitar hero. Jag kan ju bara säga att jag äger på det. N O T. Men jag klarar medium på det nu. Så jag är superstolt. Marielle klarar ju hard så jag ska väl inte skryta men.

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Det blir nog att jag sitter framför teven eller datorn. Men just nu finns det inte någon rolig att chatta med, så det blir nog teven om ingen loggar in snart. Det kommer nog bli en hel del med att mysa med kattungarna också. Dom blir så glad när man kommer till dom. Och ibland så sitter dom bara bredvid mig medans jag håller på att busa med någon annan. S å  s ö t t !

Nu när det är sommarlov så ska det ju inte vara sånt här blåsväder. Det kommer nog aldrig bli fint väder igen. Tur att jag hann doppa mig i sjön innan det blev sånt här väder. Det är ju varmt, men det är ju bara det att det blåser. Jag kommer inte bli nå brun, för jag vill ju inte sola i det här vädret. Tror många håller med om det. E l l e r ?

Jo jag färgade ju håret för nån vecka sen, och jag glömde skriva det. S k ä m s ! Men nu har ni fått veta det i alla fall. Det blev mörkbrunt med blonda slingor. Nöjd blev jag. En rolig sak var att när jag var hos mormor och morfar, så kände inte momma igen mig. Alltså helt seriöst hon kände inte igen mig! Hon frågade om det var nån tjej till Johannes (min kusin). Pinsamt värre.

Det här blev ju ett riktigt l å n g t inlägg. Det trodde jag inte om mig själv. Aja, jag tror jag ska logga in på bilddagboken en stund nu. Bara så ni vet så heter jag Jullerulls där. Och om ni vill se fler kattungebilder så kan ni kolla på Demindre.

Kram Julls


Hund och Marielle

Idag var det tänkt att jag skulle gå ut med hunden mittemot. Men så blev det inte, för det var låst. Så det var bara att gå hem igen. Jo jag vill bara säga att jag är as-trött. Och allmänt ointresserad av att göra någonting. Så jag lär väl inte göra så mkt idag. Nu ringde Marielle, så jag ska vara med henne. Men vi kan inte bestämma vart. Jag tar och åker dit. Men jag kanske skriver lite mer sen. Byebye

Kram Julls

Kattungarna

Kattungarna har börjat att gå och springa! det är ju superkul. Nu är dom i hela vardagsrummet. Gud vad tiden går fort! Nyss var dom ju nyfödd och vägde 100 gram, nu väger dom 400 gram! Aja jag har inte så mkt att säga. Jag kanske skriver lite mer nån annan gång.

Kajsas kattungar

Här kommer några bilder på kattungarna, eftersom dom tre röda ser likadana ut så får ni se en bild på en röd.


Här är kattungarna tre veckor gamla.


Här är en av de tre röda kattungarna.


Och här är den med samma färger som Kajsa.Här är då den svarta.

Kattungar

Som ni kanske inte redan vet så har Kajsa fått sina kattungar. Dom är tre veckor på tisdag. Jag har bara glömt att skriva om det.

Förlossningen:
Det började med att Kajsa krafsade på ytterdörren, så vi gick och öppnade. Då såg vi att det droppade vatten från henne. Kajsa sprang och lade sig bakom gardinen, så mamma fick hämta lådan som vi hade gjort iordning åt henne och lägga Kajsa där. Men då sprang Kajsa och lade sig bakom kattmöbeln. Så vi flyttade kartongen igen. Då sprang hon ner och lade sig där vi hade haft kartongen från början, så då flyttade vi kartongen dit. Och då stannade hon där. Då såg vi att hon började att få verkar, så vi satt där jättespännda och bara kollade. Först så kom det en röd kattunge, Kajsa klarade det finfint. Efter det kom det en svart/röd/vit kattunge. det gick också bra. Sen tog det en lång stund innan det kom en röd till. och sen en lång stund till innan en svart kom. sen lade sig Kajsa till rätta och ungarna började att dia. Så vi bäddade rent och släckte för att sova. Men då hör jag ett konstigt ljud, så jag tänder lampan. Där låg en till röd liten kattunge som Kajsa håller på att slicka ren. Fem små kattungar fick Kajsa! Morgonen därpå så bäddade vi rent igen, och vägde alla ungarna. Alla vägde runt 110g så det var ju bra. Sen gick jag till skolan och bara längtade till att få komma hem.»1 vecka gammal:
Två av kattungarna börjar att öppna ögonen, alla är friska. Kajsa börjar att ge sig ut på små promenader. Vågar att lämna kattungarna korta stunder. Kajsa låter oss hålla kattungarna längre stunder. Vi börjar låta folk titta på dom små.


»2 veckor gamla:
Alla utom en har öppnat ögonen och dom börjar att busa lite med varandra. Kattungarna börjar också krypa lite mer.


»3 veckor gammal:
Vi flyttar kattungarna till en större yta. Nu börjar de små att ta små promenader, medans Kajsa tålmodigt hämtar dom som har krypit för långt. Dom börjar också att tvätta sig själv.


Jag skriver mer om dom om det händer nåt kul. Fråga om det är nåt du undrar över!

Sola och Bada

Idag har vi varit till Önsjön och badat. Jag kan ju säga att det var VÄLDIGT varmt! Först solade vi lite, sen gick vi ner i vattnet som var skönt. Väl nere i vattnet så simmade vi till andra sidan, fast vi vände när det började komma äckliga grejer på ytan. Jag trodde faktiskt att det skulle vara jobbigare än det var. Efter det solade vi lite till, då blev vi jättevarma så vi gick ner i vattnet, som då känndes kallare än Storsjön. Då simmade vi bara en kort bit, men skönt var det. Jag glömde att säga vilka det var som var med. Det var jag, Linnea, Pappa, Marielle, Marcus och Anneli. Nu har jag nyss kommit hem och har precis duschat. Snart kommer Marielle och dom för vi ska grilla.
Jag kanske skriver mer sen om jag har tid.

Första doppen för i år

Idag efter skolan åkte jag, Marielle och Sara till sjön för att bada. Igår var första doppet, men det var så varmt idag så det fick bli ett till dopp. Det är ju ganska varmt i storsjön tycker jag!

Efter det låg vi och solade en lång stund, och Sara tog kort på mig och Marielle. Det är Marielle som har bilderna så jag kan tyvärr inte ladda upp nån här. Men om ni promt vill se dom så kan ni ju gå in på Marielles blogg. Där finns två bilder på oss.

När jag sen hade ätit middag så skulle jag packa. Jag ska vara hos pappa från idag till på Söndag. När jag hade kommit till pappa så kom Marielle, vi hade lite roligt. HAHA!

Aja, nu börjar jag få lite ont i huvudet, för jag har ingen lampa på, så jag måste anstränga mig mer för att se tangenterna.


RSS 2.0